Karaoğlan size böyle mi emanet?

Karaoğlan size böyle mi emanet?
  • 10 Mayıs 2018 11:28

İzmir’in turistik ilçesi Dikili’de adının verildiği meydana dikilen ve açılışını da 2015 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hediye ettiği Bülent Ecevit heykeli bakımsızlığa terk edildi. 

Karaoğlan size böyle mi emanet?

2015 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in Dikili ilçesine Bülent Ecevit’in 2 metrelik heykelini hediye etmişti. Dünyaca ünlü şair Ahmed Arif’in oğlu, heykeltıraş Filinta Önal’ın eseri Dikili merkezine girişte bulunan Bülent Ecevit Meydanı’na dikilmişti. Heykel hakkında o zamanlarda açıklamada bulunan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Karaoğlan bize emanet. Bu emanete sahip çıkmak bizim için önemli” açıklamasında bulunmuştu. Heykelin üzerindeki deformeler ve bakımsızlıktan oluşan lekeler, Başkan Tosun’un bu emanete verdiği önemi gösterir nitelikte oldu. Ayrıca heykelin bulunduğu meydandaki yeşil alanın da bakımsızlığa terk edilmiş durumda olduğu görüldü.

Karaoğlan size böyle mi emanet?

Sosyal demokrat bir ilçe olarak lanse edilen Dikili ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Türkiye’de bu siyasi fikrin en önemli isimlerinden olan Karaoğlan lakaplı Bülent Ecevit’in anısına yapılan bu heykele Dikili Belediyesi’nin sahip çıkması gerektiğini söylediler. Vatandaşlar, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un sözünü tutması gerektiğini istediklerini bildirdiler.

Karaoğlan size böyle mi emanet?Karaoğlan size böyle mi emanet?

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.