Karabağlar’da Nazım Hikmet şiirlerle anıldı

Karabağlar’da Nazım Hikmet şiirlerle anıldı
  • 2 Mart 2017 10:50

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen “Nazım Hikmet Şiir ve Müzik Dinletisi” Karabağlarlı sanatseverlerle buluştu. Büyük Usta,  Karabağlar’da eserleriyle anıldı. 

Karabağlar Kent Konseyi’nin katılımıyla düzenlenen müzik ve şiir dinletisi, Bozyaka Kültür Merkezi’nde dinleyiciyle buluştu. Sarı Zeybek Kültür ve Sanat Derneği üyelerinin hazırlayıp sunduğu dinletiye, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Güven Güngörmüş ve Karabağlar Belediyesi meclis üyeleri katıldı. 

Barış ödüllü şairimizdi 

Nazım Hikmet’in yazdığı “Kuvay-i Milliye Destanı”ndan bir bölüm okuyan Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, Nazım Hikmet’in sadece bizim değil dünyanın da büyük bir şairi olduğunu belirterek, “İnandığı ile yaşadığını, mücadelesinde birleştirmiş, şiirine yansıtarak bizlere de ışık tutmuş barış ödüllü biricik şairimiz.” dedi.  

Nazım’ı gelecek kuşaklara da anlatacağız 

Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Güven Güngörmüş, Usta Şair’in “Davet” adlı şiirinden bir bölüm okudu ve ardından da yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin siyasal ve toplumsal yaşamıyla birebir örtüşen Nazım Hikmet’in yaşamı aynı zaman da demokratikleşme, özgürleşme, emeğin savunulması, bağımsızlık kavgasının da tarihi gibidir. Nazım’ı sahiplenmek ve gelecek kuşaklara anlatmak, unutturmamak, özgürlük ve demokrasi için mücadele veren bizlerin görevidir” dedi. 

Büyük beğeni topladı 

Sarı Zeybek Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ayla Taşdelen ise, dernek olarak ilk kez sahne aldıklarını belirterek, amatör bir ruhla ve sevgi ile çalışmalara başladıklarını söyledi. 

Düzenlenen etkinlikte usta şairin şiirleri ve bestelenmiş eserlerinden oluşan dinleti, seyircilerden büyük alkış aldı. Dernek oyuncularının göstermiş olduğu performans büyük beğeni topladı. 

Fidan dikim sertifikası verdiler 

Etkinlik sonunda, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık ve Belediye Başkan Yardımcısı Güven Güngörmüş teşekkür ve fidan dikim sertifikasını Dernek Başkanı Ayla Taşdelen’e vererek, güzel gece için dernek üyelerine teşekkür ettiler. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes’te Şehitler Unutulmadı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.