Karabağlar’da film okuma atölyesi başladı

Karabağlar’da film okuma atölyesi başladı
  • 14 Mart 2017 09:48

Karabağlar Belediyesi tarafından kadınlara yönelik film okuma atölyesi düzenlendi. “Karamel” adlı filmi izleyen kadınlar, gösterim sonunda film hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Film Okuma Atölyesi”, Eskiizmir Semt Merkezi’nde kadınlarla buluştu. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Dilek Tunalı’nın katıldığı atölye çalışmasında Nadine Labaki’nin yönetmenliğini yaptığı “Karamel” adlı film ele alındı. Eserde, Beyrut’ta yaşayan beş kadının aşk, evlilik, dostluk, iş aramak gibi konu başlıkları ile bir araya gelmeleri ve dayanışmaları masaya yatırıldı.

İzledikleri eseri yorumladılar

Önce kadınlara film hakkında bilgiler vererek, kadınların dikkat etmelerinin gerektiğini söyleyen Tunalı, filmin sonunda kadınların görüşlerini aldı. İzledikleri eser hakkında sırayla yorumda bulunan kadınlar, filmde işlenen tema ve farklı konuların ülkemizin günlük yaşantısında da gözlemlendiğini belirttiler.

Farklı semt merkezlerinde gerçekleştirilecek

Her ay farklı eserlerle sürdürülmesi planlanan Film Okuma Atölyesi, Karabağlar Belediyesi’nin farklı semt merkezlerinde, kadınlarla filmler üzerinde değerlendirmelerine devam edecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karabağlar’da yarınların meclisi bugün kuruldu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.