Karabağlar kadınlarla daha güçlü

Karabağlar kadınlarla daha güçlü
  • 7 Mart 2017 10:19

Karabağlar ve İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri’nin ortaklaşa düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Karabağlar Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Etkinliğe ilçelerden gelen çok sayıda kent konseyi kadın temsilcisi katılırken, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da kadınları bu anlamlı günde yalnız bırakmadı. 

Bozyaka Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçelerden gelen kent konseyi  başkanları ve yöneticileri, ilçe siyasi parti kadın kolları yöneticileri, belediye başkanları eşleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda izleyici katıldı. 

Katılın, birlikte büyüyelim 

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisleri Birliği Dönem Başkanlığı’na yeni seçilen Fahriye Kaşka’nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Karabağlar’ın genç ve gelişen bir ilçe olduğunu ve kadın nüfusunun da fazla olduğuna dikkat çekerek, kent konseyi olarak ilçede kadınlara yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Kapımız herkese açık.”diyen Işık, “ Gelin, katılın birlikte büyüyelim” dedi.  

Sosyal yaşamda hak ettiği yeri almalılar 

Etkinliğe katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, kadınların bu ülkenin Kurtuluş Mücadelesi’nde çok önemli görevler üstlendiğini belirterek,  şuan itibariyle kadınların hak ettiği yerde olmadığını, yöneticiler olarak kendilerine düşen görevin kadınların sosyal yaşamda hak ettiği yeri almasını sağlamak olduğunu söyledi. 

Düşüncesi ne olursa olsun yaşamda ve sosyal statüde tüm kadınları yer alması gerektiğinin altını çizen Selvitopu,  “Sokaklarda erkekler kadar kadınların da egemen olmasını istiyorum. Umuyorum ki bütün kadınlarımız da bunu istiyor Bunu sağlamak da  bizlerin görevi. Siyasette kadın sayısının artması lazım. Partilerin içinde kadınlarımız siyaset yapsın. Meclis üyesi, belediye başkanı, milletvekili olsunlar. Hiç de mahsuru yok. Çok da iyi olur, biz erkeklere biraz ders vermiş olurlar.” Dedi. 

Karabağlar’da ağırlamaktan onur duydum 

Başkan Selvitopu son olarak 8 Mart’ın tarihsel sürecine değindi ve önemine vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: “160 yıl önce kadınlar bir mücadele başlattı. O dönemde yaşadıkları çok acı. Umarım bir daha dünyada böyle olaylar olmaz. Bizim temennimiz insan yaşamlarının doğal sürecinde sona ermesidir. Dünyayı gelecek kuşaklara taşımak zorundayız. Bunu koruyarak yapabiliriz. Kadınlarımız da korumacıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm arzusu kadının toplumsal yaşamda yer almasıydı. Umarız ki bundan sonra kadınlarımız toplumun her alanında hak ettikleri yeri alabilsinler. Umudumuz, arzumuz bu oldukça bu ülkede tüm sorunlar ortadan kalkar,  uzlaşı hakim olur. Sabır ve uzlaşı sizde var. Sizleri Karabağlar’da ağırlamaktan onur duydum. Barış diliyorum, yaşasın kadınlar diyorum.”  

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay: Köy Enstitüleri benim için aydınlık demek

Tiyatro ve müzik dinletisi renk kattı 

Konuşmaların ardından serbest kürsü bölümüne geçildi. Aralarında Karabağlar Belediye Başkan yardımcısı Alev Ağrı ve çalışan birçok kadın, söz alarak düşüncelerini açıklarken,  etkinlik tiyatro ve müzik dinletisi ile sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.