Karabağlar değil ‘Kamu Zararı’ Belediyesi!

Karabağlar değil ‘Kamu Zararı’ Belediyesi!
  • 2 Mayıs 2018 16:54

Karabağlar Belediyesi Meclisi tarafından oluşturulan Denetim Komisyonu’nun iki Ak Partili üyesinin hazırladığı muhalefet şerhi sonrası belediyenin yaptığı tüm işlerde ortaya çıkan kamu zararları dikkat çekti.

Karabağlar Belediyesi’nin yıllık faaliyetlerini denetleyen 5 kişilik Denetim Komisyonu’nun Ak Partili üyeleri Ömer Altınpınar ve Mehmet Şirin Aydemir tarafından hazırlanan rapor gündeme damga vurmaya devam ediyor. İlk olarak belediyeden verilen doğrudan temin işlerinin 3 kurum ( Ajans İzmir, İzmir Fikir Galeri ve Sann Ajans) arasında paylaşılmasıyla gündeme gelen şerh yazısının devamı da ortaya çıktı. 5 sayfalık Muhalefet Şerhi yazısında belediyenin kamulaştırmadan tutun da vergilendirmeye, imar ıslah planından bazı projelerin uygulanış şekline kadar bir çok konuda ciddi kamu zararı oluştuğu belirtildi.

Karabağlar Kent Meydanı’da fiyasko

Karabağlar Belediye Başkan’ı Muhittin Selvitopu tarafından her platformda büyük proje olarak anlatılan Karabağlar Kent Meydanı’nın kamulaştırmasının tamamlanmadığı ve bölgenin mahkemelik olduğu ortaya çıktı. Söz konusu bölgede Selamet Batur adlı vatandaşın arazisi olduğu konuyla ilgili olarak Danıştay 6. Dairesinde 2018/1718 nolu dosya ile davanın devam etmesine rağmen sorunlu bölgede proje ihalesine çıkılarak harcanan 262 bin TL’nin kamu zararı oluşturduğu muhalefet şerhinde yer aldı.

İmar Islah Planları’da Mahkemelik

Şerh raporunda imar ıslah planlarında eski malik lehine ipotek tesis davalarının yüzlercesinin kaybedildiği bunun için yüzbinlerce Lira ödendiği bu konuda benzer binlerce dava olduğu ve bunlarında kaybedilen davaların emsal gösterilmesi ile kaybın milyonlarca Lira olacağı belirtiliyor. Raporda yapılan incelemelerde bu konuyla ilgili 4 yıldır belediyenin hiç bir girişimde bulunmadığına da dikkat çekildi

Katı Atık Bedeli Davaları Kaybedildi

Şerh raporunda özellikle Pehlivanoğlu Marketçilik ve Yapı Kredi Bankası’ndan alınan katı atık bedeli ile ilgili açılan davaların da kaybedildiği bu davaların emsal gösterilmesi halinde belediyenin diğer davaları da kaybedeceği belirtildi.

Su ve Elektrik Faturalarında dikkat çeken gecikme bedelleri

Öte yandan raporda belediyenin elektrik ve su faturalarına da değinildi. Belediyeye ait 3304697 nolu tesisat numaralı elektrik faturasına ait 11.02.2017 tarihli faturada geçmiş döneme ait tespit edilen 180 421 TL 84 kuruş ile 11790805 nolu su abonesine ait 12.06.2017 tarihli faturada geçmiş döneme ait 178 346 TL 43 kuruş borç tespit edildiği bu borçlar ile ilgili ödeme makbuzunun defalarca talep edilmesine rağmen komisyona verilmediği ifade edildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.