Karabağlar Belediyesi’nde verilen söz tutulmadı

Karabağlar Belediyesi’nde verilen söz tutulmadı
  • 22 Haziran 2017 15:58

Karabağlar Belediyesi’nde geçtiğimiz aylarda yapılan toplu sözleşmede tarafların anlaştığı bayram öncesi yatırılması gereken personel başı 43 yevmiye yatırılmayınca belediye personeli mağdur duruma düştü.

Karabağlar Belediyesi’nde yaşanan toplu sözleşme krizi sonrası başlatılan grevin sebebi olan 43 yevmiye krizi yeniden patlak verdi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun toplu sözleşmeye sokma kararı aldığı ve bayram öncesi yatırılma taahütü verdiği yevmiyeler yerine işçilerin hesabına ortalama 300-400 lira arasında para yatırılması yeni bir krize daha yol açtı. 

Bayrama buruk girecekler

Mağdur olan işçiler toplu sözleşmede anlaştıkları ortalama 4 bin – 4 bin 600 lira arası para almayı beklediklerini ancak hesaplarına ortalama 300’er lira yatırıldığını ifade etti. Bayram öncesi anlaştıkları parayı almayı bekleyen mağdur personel, bayrama buruk girecek. Belediye personelleri bayram öncesi yatırılması gereken paranın yatırılmaması halinde çocuklarına nasıl bayramlık alacaklarını kara kara düşündüklerini ifade etti.

Sendika yetkilileri devreye girdi

Bayram öncesi mağdur duruma düşen ve toplu sözleşmede anlaştıkları meblağı alamayan işçiler için sendikanın devreye girdiği öğrenildi.

İşte toplu iş sözleşmesinde yer alan o madde:Karabağlar Belediyesi'nde verilen söz tutulmadı
(www.gercekhaberci.com)

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmirliler gönül rahatlığıyla teleferik keyfi sürecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.