İZSU’dan eski beldelere indirim müjdesi

İZSU’dan eski beldelere indirim müjdesi
  • 1 Aralık 2016 08:45

İZSU Genel Müdürlüğü, daha önce belde statüsündeyken mahalleye dönüşen  21 yerleşim yerine yönelik yeni indirimli tarife oluşturdu. İZSU Genel Kurulu’nda kabul edilen “Belde Belediye Aboneleri” tarifesi kapsamındaki kullanıcılar, yılbaşından itibaren suyun metreküpüne atıksu bedeliyle birlikte kademesiz olarak 1,98 TL ödeyecek,yani faturalara en az yüzde 50 oranında indirim yansıyacak.

 

İZSU Genel Müdürlüğü, 6745 sayılı “Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 73. Maddesi hükmüne istinaden, mahalleye dönüştürülen beldelerde bulunan abonelere uygulanmak üzere “Belde Belediye Aboneleri” tipi tarifesi oluşturdu. İZSU Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edilen önergeye göre, tarife kapsamındaki kullanıcıların başlangıç olarak kademesiz KDV hariç 1,09 TL “Su Bedeli” ile 0,81 TL “Atıksu Bedeli” olmak üzere toplam 1,98 TL bedel ödemesi kararlaştırıldı.

Yeni indirimli tarifeyle birlikte bu bölgelerdeki vatandaşlar suyu yüzde 50 indirimli fiyattan alacak. Kademe uygulamasının kaldırılması sayesinde ise 30 metreküp su kullanan bir tüketicinin faturasına yüzde 65’e varan oranda bir indirim yansıyacak. (20 metreküp üzeri tüketim 9,28 TL yerine 1,98 TL’den hesaplanacak)

Bu kapsamdaki indirimli tarifeden Selçuk’ta Belevi, Aliağa’da Yeni Şakran, Ödemiş’de Birgi, Bozdağ, Gölcük, Kayaköy, Bademli, Ovakent, Konaklı, Kaymakçı ve Çaylı, Tire’de Gökçen, Bergama’da Göçbeyli, Bölcek, Ayazkent, Yenikent ve Zeytindağ, Dikili’de Çandarlı, Kınık’da Poyracık, Yayakent, Karaburun’da Mordoğan mahalleleri yararlanacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.