İZSU’dan 10 Milyonluk Proje

İZSU’dan 10 Milyonluk Proje
  • 7 Şubat 2016 12:20

Kanalizasyon alt yapısı bulunmadığı için bireysel kullanımdaki foseptiklerden çekilen atık suların vidanjörlerle arıtma tesislerine iletildiği Buca Kaynaklar Merkez, 29 Ekim ve Zafer mahalleleri ile Bornova Gökdere mahallesinde yaşanan sorunlar artık bitiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, söz konusu mahallelerdeki atık suların toplanarak bertarafının sağlanması amacıyla 47 km’si kanalizasyon şebekesi, 13 km’si atıksu iletim hattı olmak üzere toplam 60 km uzunluğunda kanalizasyon projesi gerçekleştirecek. Proje kapsamında ayrıca iki adet atık su terfi merkezi yapılacak. Böylece her iki bölgenin de atık sularının merkezi kanalizasyon şebekesine ulaştırılması sağlanacak.

Projeyi gerçekleştirmek üzere ihaleyi kazanan firmayla önümüzdeki günlerde imzalanacak sözleşmenin ardından çalışmalara başlanacak. Yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak projenin 420 gün içinde tamamlanması planlanıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.