İZSU, doğal afetlere karşı Japonlarla işbirliği yapacak

İZSU, doğal afetlere karşı Japonlarla işbirliği yapacak
  • 3 Mayıs 2016 09:36

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü,  kentin kanal sistemini doğal afetlere karşı güçlendirmek için Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile birlikte çalışacak.

Gerçekleştirdiği çevre yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yürüttüğü bilimsel proje ve çalışmalarla da kentin altyapısını geleceğe hazırlıyor. İZSU son olarak, İzmir’deki kanal sisteminin depreme karşı risk değerlendirmesini yapmak ve ihtiyaç duyulması halinde yapılacak yatırımları belirlemek için önemli bir projeye daha imza attı. Birçok kez büyük depremlere maruz kalmış Japonya’nın Sendai Belediyesi işbirliği ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ortaklığında 3 yıl sürecek proje için, İZSU Genel Müdürlüğü’nde JICA üyeleri ve Sendai Belediyesi bürokratlarının katılımıyla karşılıklı protokol imzalandı. Protokole İZSU adına Genel Müdür Yardımcısı Gülay Demircioğlu, Sendai Belediyesi adına da Atıksu Müdürü Tetsuya Mizutani imza koydu.

İZSU, doğal afetlere karşı Japonlarla işbirliği yapacak

Pilot bölge seçilecek

Proje kapsamında, İzmir’deki kanal sisteminin işlevini korumak, risk değerlendirmesini yapmak ve mevcut sistemin yıpranma derecesini ölçmek için çalışmalar yürütüleceğini belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Risk kriterlerinin belirlenmesi için teknik işbirliği yapacağız. Birçok kez büyük depremlere maruz kalmış Sendai’de belediyenin kriz konusundaki deneyimlerinden faydalanacağız” dedi.

Japonlarla birlikte yürütülecek bu çalışmalar için öncelikle İzmir’de pilot bir bölge seçilecek.  Kanalizasyon risk değerlendirme sistemi uygulanarak risklere dayalı yatırımlar için karar verme kriterleri oluşturulacak. Ardından da risk değerlendirmesine dayalı bir rehabilitasyon planı oluşturulacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel: Benim Hedefim Efes Selçuk!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.