İzmirli vekiller de Başkan’a hakaretle suçlanıyor

İzmirli vekiller de Başkan’a hakaretle suçlanıyor
  • 19 Temmuz 2018 11:53

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal  medyada kendisine ilişkin hakaret içeren karikatür paylaşan CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu ve 72  CHP milletvekili hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”ten  suç duyurusunda bulundu.

Kılıçardaroğlu ile birlikte Başkan Erdoğan için yapılmış olan karikatürü paylaşan 72 milletvekili arasında İzmir’den de altı vekil bulunuyor. Erdoğan’ın şikayette bulunduğu İzmir milletvekilleri şunlar; Murat Bakan, Kani Beko, Tacettin  Bayır, Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel, Mahir Polat.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, suç duyurusu dilekçesini Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Dilekçede, “Kılıçdaroğlu’nun dün partisinin TBMM grubunda, ODTÜ  mezuniyet töreninde bir grup öğrenci tarafından açılan, Erdoğan’a hakaret teşkil  eden karikatürün partisine mensup milletvekillerince yayınlanmasını talep ettiği”  belirtilerek, Kılıçdaroğlu’nun daha sonra Twitter’dan şikayet konusu karikatürü  “Eleştiri ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve  mizahın önüne geçemezsin.” yorumuyla paylaştığı ifade edildi.

“Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ve eyleminin akabinde, CHP mensubu  birtakım milletvekillerinin, genel başkanlarının suç işleme yönündeki çağrısına  uyarak dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan suç teşkil eden karikatürü çeşitli  yorumlarla Twitter hesaplarından paylaştıkları ve Erdoğan’a hakaret ettikleri”  kaydedilen şikayet dilekçesinde, bunun, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 299.  maddesinde düzenlenen “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunun unsurlarını ihtiva ettiği  belirtildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.