İzmir’e iki “ağır” konuk

İzmir’e iki “ağır” konuk
  • 27 Ağustos 2016 08:30

Rusya Büyükelçisi ve İsrail Başkonsolosu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret ederek dostluk mesajları verdi. Konuk diplomatlar Başkan’ı hem Rusya hem de İsrail’deki konferanslara davet etti.

Türkiye’nin de yer aldığı coğrafyanın etkin ülkelerinden Rusya ve İsrail’in temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

İzmir Enternasyonal Fuarı nedeniyle kente gelen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov,  İzmir’in Türkiye’nin en muhteşem kentlerinden birisi olduğunu belirterek, “Kente 2 yıl önce de gelmiştim. Şimdi kendi gözlerimle görüyorum ki, kısa zamanda İzmir daha iyiye doğru gelişiyor”  dedi.

Ziyarette iki ülkenin ilişkilerinin önemine ve halkların dostluğuna dikkat çeken konuk Büyükelçi şöyle devam etti: “Yakın geçmişte iki ülke arasında yaşanan sorunlar aşılabildiği için çok mutluyum. Bu döneme, Rusya Devlet Başkanımız ve sizin Cumhurbaşkanınız St. Petersburg’da bir araya gelerek nokta koydu. Şimdi bizim en önemli hedefimiz kaybolmuş zamanı tekrar kazandırıp daha ileri noktaya gitmektir. Benim de St. Petersburg’dan döndükten sonra ilk ziyaret ettiğim şehir İzmir oldu.”

Büyükelçi Andrey Karlov,  önümüzdeki aylarda Rusya ve Türkiye arasında ekonomi konusunda bir arama konferansı yapılacağını ve İzmir’in de mutlaka bunun bir parçası olması gerektiğini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Rusya’nın fuar katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Arada bir sorun oldu ama bu durumun kısa süre içinde düzeltilmesine çok sevindik. Umarız ilişkilerimiz önümüzdeki süreçte daha da gelişir” diye konuştu.  Başkan Kocaoğlu, 85. İEF kapsamında Kültürpark Resim Heykel Müzesi Galerisi’nde açılan St. Petersburg Sanat Günleri Karma Sergisi’nin de İzmirliler tarafından büyük ilgi göreceğini sözlerine ekledi.

İzmir'e iki “ağır” konuk

Cohen’in büyükbabası Gaziantep’ten göç etmiş

İsrail Başkonsolosu Shai Cohen de İEF için geldiği İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Başkonsolos Yardımcısı Shira Ben Tzion, Ticari Ateşe Munir Agbaria ve İzmir Fahri Konsolosu Jak Eskinazi da hazır bulundu.

Başkonsolos Shai Cohen, iki ülke arasında son dönemlerde yaşanan olaylar nedeniyle bu sene fuara çok büyük katılım yapamadıklarını söyleyerek, “Ama önümüzdeki yıl çok daha büyük bir katılımla gelmeyi planlıyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek

Konuğunun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu sene çok büyük yeniliklerle fuarı açtık. İEF’nin cazibesi önceki yıllara göre daha çok  artacak. Çıtayı daha da yükselteceğimize inanıyoruz. Sizleri ağırlamaktan, fuarla ilgili her türlü desteği vermekten onur ve mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki ülke arasındaki dostluk ilişkileri iki halk arasında devam ediyor. Siyasetçiler zaman zaman konjoktürel olarak davranabiliyor ama halkların arasında bu tür geçici politik şeyler etkili olmuyor. Hem siyasal hem de kültürel ve ticari ilişkilerin gelişmesi için engel yok. Yeter ki  istekli olalım, çalışalım ve kapılarımızı açalım.”

Başkan Kocaoğlu’nun sözlerine katıldığını söyleyen Başkonsolos Cohen, büyükbabasının da Gaziantep bölgesinden İsrail’e göç ettiğini söyleyerek, iki ülkenin tarihsel süreçteki bağlarına dikkat çekti. Bölgede Türkiye ve İsrail’in demokrasiye bakışlarının aynı olduğunu vurgulayan konuk Başkonsolos, ilişkileri daha da geliştirmek için Kasım ayında Tel Aviv’de düzenlenecek belediye başkanları konferansına Başkan Aziz Kocaoğlu’nu davet etti. Başkan Kocaoğlu, bir engel çıkmaması durumunda seve seve programa katılmak istediğini dile getirdi.

İsrail Ticari Ateşesi Munir Agbaria ise Tel Aviv’de metro çalışması yapıldığı bilgisini vererek bu konuda İzmir’in deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu da raylı sistem yatırımları hakkında bilgi vererek, metro işletmesi konusundaki deneyimlerini aktarabileceklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.