İzmir’den kaç imza toplandı

İzmir’den kaç imza toplandı
  • 19 Temmuz 2018 20:10

İzmir’de imza hareketinin öncülerinden olan CHP Bornova eski İlçe Başkanı ve milletvekili aday adayı Nevzat Kavalar, şuana kadar 15 delegenin imza verdiğini söyledi.

İzmir’de 25 delegenin imza vermesini beklediğini ifade eden Nevzat Kavalar, önemli bir de iddia ortaya attı. Kavalar’a göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, birkaç gün içerisinde partiyi olağanüstü kurultaya götürecek. “Genel başkan örgütten böyle bir talep varsa ona göre hareket eder” diyen Kavalar, “Biz işin başından itibaren ‘Parti olağanüstü kurultaya Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde gitmeli’ dedik. Ama Merkez Yürütme Kurulu’ndaki (MYK) arkadaşlar engelledi” diye konuştu. MYK’daki isimlerin imza vermeyen delegeleri arayarak ‘İmza vermeyin’, imza verenlere de ‘Çekin imzanızı’ dediklerini iddia eden Nevzat Kavalar, “Çok büyük bir ayıp. Kimse delegenin özgür iradesine ipotek koyamaz” dedi. Kavalar, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Benim tanıdığım genel başkan, bir iki gün içerisinde partiyi kendisi olağanüstü kurultaya götürecek. Bunun için tüzükten aldığı bir yetkisi var. Bu tabloyu gördükten sonra MYK’dakileri de dinlemez ve o yetki ile partiyi kendisi olağanüstü kurultaya götürür.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.