İzmir’de ‘vakıf’ operasyonu: Ünlü işadamlarına gözaltı

İzmir’de ‘vakıf’ operasyonu: Ünlü işadamlarına gözaltı
  • 9 Aralık 2016 11:47

Akyaka Vakfı’na yönelik operasyonda 18 kişi hakkında gözaltı işlemi başlatıldı. Listede Rodi Giyim’in firari sahibi Fatih Kazancı ile halen başka bir FETÖ operasyonundan tutuklu bulunan İdil Kolonyaları sahibi Mehmet Timuroğlu da var.

Bu sabah İzmir’de başlatılan operasyonda aralarında Rodi Giyim’in firari sahibi Fatih Kazancı ile halen başka bir FETÖ operasyonundan tutuklu bulunan İdil Kolonyaları sahibi Mehmet Timuroğlu’nun da bulunduğu 18 kişi hakkında gözaltı işlemi başlatıldı.

İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla İzmir Emniyeti Mali Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonda şu ana kadar 7 kişi yakalandı.

Soruşturmanın Fetullah Gülen’in İzmir’de ilk örgütsel faaliyetlerini başlattığı vakıf olarak belirlenen, 1978’de kurulan Akyaka Vakfı bünyesinde bir araya geldikleri tespit edilen işadamlarına yönelik olduğu öğrenildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre soruşturma kapsamında; bu vakıf aracılığı ile birçok vakfın ele geçirilip, mülkiyetlerinin yeni kurulan kendi isimlerindeki dernekler aracılığıyla yine bu vakfa aktarıldığı iddia ediliyor.

Akyaka Vakfı aracılığıyla şimdiye kadar bir camiye ait 99 işyerinin ele geçirildiği, 16 ilde 47 mülkiyetin de bu şekilde benzer ele geçirildiği belirtiliyor.

Şüphelilerin son 5 yılda FETÖ’ye 2.5 milyon aktardığı, bazılarının BYLock kullanıcısı olduğu, 17-25 Aralık’tan sonra Bank Asya’yı desteklemek için 8.5 milyon yatırım yaptığı öğrenildi.

Halen cezaevinde bulunan İdil Kolonyoları sahibi Mehmet Timiroğlu’nun savcılık tarafından ifadesi alınacağı belirtildi. (Hürriyet)

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.