İzmir’de Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı kınandı

İzmir’de Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı kınandı
  • 22 Nisan 2019 13:15

 

GAZETE EGE \ SELCAN ŞERİFAKİ 

CHP Genel Merkezi’nin 81 ilde eş zamanlı yapılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’da şehit cenazesinde uğradığı saldırıya kınamak için vatandaşlar Konak’ta bir araya geldi.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer  “Genel Başkanımız daha önce Artvin’de PKK’lılar tarafından saldırıya uğramıştı. Mustafa Kemal Atatürk  barış, emek, için seferinde bedel ödedi. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz. Biz tohumuz, bir gider, bin geliriz. Biz bedele sonuna kadar razıyız, biliyoruz ki önümüz aydınlık pırıl pırıl bir gelecek ve el ele kol kola yürüyeceğiz. Bunu da yanlarınıza bırakmayacağız” dedi.İzmir’de Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı kınandı

“SALDIRI SIRADAN BİR PROVAKASYON DEĞİL”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Yapılan sıradan bir saldırı, sıradan bir provokasyon değildir. Bu son derece örgütlü bir eylemdir. Bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine ve iç huzuruna yapılmış bir saldırıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı daha önce sarf ettiği sözler dikkate alınarak derhal istifa etmeliler, o koltukları boşaltmalıdırlar. Milli Savunma Bakanına da bir sorumuz var; genel başkanımızı linç etmek isteyen, o evi yakın diyen hainlere dönüp de ‘mesajınızı verdiniz’ demek ne anlama gelmektedir?” dedi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar ise, “Bu alçakça saldırıyı bizler İYİ Partililer olarak lanetliyoruz. Ben İzmir’den, bu şehirden bu ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; her siyasetçinin idealleri vardır, siz muradınıza ermiş olabilirisiniz, saraylara kavuşmuş olabilirsiniz, biz bu vatanı sevenler olarak ‘siz muradınıza erdiniz bizim kardeşlik umudumuz bu topraklarda sonsuza kadar yaşayacak’ diyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’da katıldığı şehit cenazesinde uğradığı saldırıyı İzmir’de protesto edildi. Konak Kemeraltı girişinde gerçekleşen protestoda vatandaşlar sloganlar atarak CHP’nin liderine yönelik yapılan linç girimine tepki gösterdi. Toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanları ile CHP İzmir Milletvekilleri hazır bulundu.İzmir’de Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı kınandı

ŞEHİT VE AİLESİNE BÜYÜK SAYGISIZLIK 
“Bu yapılan şehidimize  ailesine de büyük saygısızlıktır” diyen Yücel, “Yapılan sıradan bir saldırı, sıradan bir provokasyon değildir. Bu son derece örgütlü bir eylemdir. Bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine ve iç huzuruna yapılmış bir saldırıdır. Bunun azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen paçavralarda kimler CHP’yi hedef göstermişse, bir takım operasyon kanallarında genel başkanımıza kimler idam tehditlerinde bulunduysa, kimler CHP’lilerin şehit cenazelerine alınmaması yönünde talimat verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün iki eserimden biri dediği CHP’ye kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa sorumlular onlardır. Zehirli dilin sahipleri dün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidir. Askerimize kurşun sıkarak ülkeyi bölme gayretinde olan hainlerle attıkları manşetlerde bölmeye çalışan edepsizler aynı emperyalist düzene hizmet ediyorlar. Bizler CHP’nin her bir üyesi olarak bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya devam edeceğiz” dedi.İzmir’de Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı kınandı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mustafa Turan, Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

DERHAL İSTİFA ETMELİLER 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ankara Valisi Vasip Şahin’i hedef alan Yücel ayrıca, “Gün kızgın demiri soğutma günüyse herkes buna uygun davranmalıdır. Siyasetçileri sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bu saldırının ardından güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Bu olayın failleri bellidir. Güvenlik zafiyetine yol açanlar hakkında derhal gerekenler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı daha önce sarf ettiği sözler dikkate alınarak derhal istifa etmeliler, o koltukları boşaltmalıdırlar. Milli Savunma Bakanına da bir sorumuz var; genel başkanımızı linç etmek isteyen, o evi yakın diyen hainlere dönüp de ‘mesajınızı verdiniz’ demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajı vermiştir? Savunma Bakanının kurduğu bu cümle nasıl bir cümledir? Sevgili İzmirliler bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj, kimlerin değirmenine su taşıdığı bellidir. Bundan sonra sorumluluk makamındakiler kullandıkları makama dikkat etmeliler. Bizler soğukkanlılıkla oynanmak isteyen oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuva-i Milliyenin devamı olan CHP’yiz, bizler bu vatanı sahipsiz bırakmayacağız. Sizlerle birlikte cumhuriyete, barışa, hoşgörüye, Atatürk’e sahip çıkan İzmirlilerle vatanımıza, milletimize, CHP’ye, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

İYİ PARTİLİ KIRKPINAR: UMUDUMUZU KAYBETMEYECEĞİZ 
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da, “Cumhuriyetimizin kuruluş şehri İzmir’den sesleniyorum.  Artvin’de PKK teröristlerinin saldırısına maruz kalmış bir insana kalkan eller namussuzlarındır. Bu alçakça saldırıyı bizler İYİ Partililer olarak lanetliyoruz. Ben İzmir’den, bu şehirden bu ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; her siyasetçinin idealleri vardır, siz muradınıza ermiş olabilirisiniz, saraylara kavuşmuş olabilirsiniz, biz bu vatanı sevenler olarak ‘siz muradınıza erdiniz bizim kardeşlik umudumuz bu topraklarda sonsuza kadar yaşayacak’ diyoruz” dedi.

İzmir Milletvekilleri; Murat Bakan, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Atila Sertel, Kani Beko, da kısa konuşma gerçekleştirek saldırıyı kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.