İzmir’de FETÖ’nün yargı yapısına operasyon!

İzmir’de FETÖ’nün yargı yapısına operasyon!
  • 2 Aralık 2016 11:44

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 192 hakim ve savcı hakkında, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) üye olma suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İzmir’de 8 hakim ve savcı, gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 192 hakim ve savcı hakkında FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla 1 Aralık 2016 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir’de de operasyon düzenlendi. İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, kent merkezi, Çeşme, Torbalı, Kınık, Dikili ve Bergama ilçelerinde görev yapan toplam 8 hakim ve savcı gözaltına alındı. Sağlık raporu alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan, FETÖ’ye finans desteği sağlayanlara yönelik yapılan operasyonda ise gizli tanıkların ifadesi doğrultusunda İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan 29 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

ESNAF ÖRGÜTLENMESİNE BASKIN: 29 GÖZALTI
İzmir merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) esnaf örgütlenmesine yönelik operasyonda 29 zanlı gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, gizli tanıkların ifadeleri ve örgütten ayrılan bazı kişilerin beyanları doğrultusunda FETÖ’nün “esnaf yapılanması” üyesi oldukları iddia edilenlere yönelik İzmir ve Ankara’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, FETÖ/PDY’nin toplantılarına katıldıkları ve örgüte finans desteği sağladıkları iddia edilen 29 kişi gözaltına alındı.

TANINMIŞ İŞADAMLARI DA VAR
Şüpheliler arasında Karşıyaka’da faaliyet yürüten Tereci Gıda’nın sahibi K.T., Şirincan Restorant’ın sahibi K.Ş. ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktor M.B., Yerel Gündem İnternet Gazetesi sahibi Y. İ., Uzay Pastanesi sahibi A.A. da bulunuyor. Ayrıca şüpheliler arasında açığa alınan ve ihraç olan müftülük personelinin bulunduğu da edinilen bilgiler arasında…

Zanlılar, sorguları için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Bu haber ilgini çekebilir ->  13. Alaçatı Ot Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.