İzmir Turunda 30 İlçe Tamam

İzmir Turunda 30 İlçe Tamam
  • 8 Nisan 2016 10:49

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın CHP Genel Merkez’den başlayıp İzmir’in ilçeleriyle devam eden ziyaretlerinde son durak, CHP Menemen İlçe Örgütü oldu. Başkan Şahin, CHP’yi ve Türkiye’yi düşündükleri için bu yola çıktıklarını açıklarken, Durak ise İzmir’in 30 ilçesine ziyaretleri sırasında 24 ilçede sorunlar tespit ettiklerini söyledi.

 Yaklaşık bir ay süren ziyaretlerin sonunda, CHP Menemen İlçe Örgütü’nde partilileriyle buluşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak; CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve partilileri tarafından büyük bir sevgiyle karşılandı.

Başkan ŞAHİN; “Sevgi ve diyalog eksikliğini görerek yola çıktık

İzmir’in 30 İlçesi’nde Belediye Başkanları ve CHP İlçe Örgütlerine yaptıkları ziyaretlerde, partililerinden gördükleri yoğun sevgi dolayısıyla büyük mutluluk yaşadıklarını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Sevgili Cevat Başkanımızla Örgüt ziyaretlerimize ve Belediye Başkanlarımıza olan ziyaretlerimizde önemli sevgi aldık, sevgi vermeye de çalıştık. Ülkede birlik beraberliğin bittiği, terörün had safhaya geldiği, senci, benci, oncu gibi düşünüldüğü bir süreçte bu ülkenin kötü gidişatına dur diyecek, firene basacak olan yegane kurum CHP’dir. Bunu herkes böyle bilsin. Onun için de öncelikle biz kendi içimizde sevgiyi kazanmak zorundayız. Bu partinin sevgiye ve diyaloga ihtiyacı var. Biz bu yola Cevat Başkan ile çıkarken, elbette ki bu partideki sevgi ve diyalog eksikliğini görerek yola çıktık” dedi.

2014 yerel seçimleri öncesinde 29 ilçede iktidar olan CHP’nin seçim sonunda 22 ilçeye düştüğüne dikkat çeken Başkan Tahir Şahin şunları söyledi; “Ben 30’da 30 bekliyordum. Ama birisi benim yanımda değil diye aday tercihleri yaparsanız, 22’ye düşersiniz. Eğer bunlara bugünden bir neşter vurulmazsa, o zaman 30’da 16-15-14’e düşersiniz. Biz bu tehlikenin oluşabileceğini de görüyoruz. Yola çıkış nedenimiz de sadece budur. Oylarımızı %60’a çıkararak öncelikle İzmir’dir, sonra Manisa’dır, Balıkesir’dir, Denizli’dir ve Türkiye’dir…”

İzmir Turunda 30 İlçe Tamam

 “Türkiye’nin partisi olabilmemiz için Büyükşehir’e görev düşüyor…”

CHP’nin iktidarı için 15 katrilyonluk bütçeye sahip İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Manisa, Denizli, Balıkesir’e bütçe ayırması gerektiğini ifade eden Şahin şöyle devam etti; “İzmir Büyükşehir Belediyemizin 15 katrilyon bütçesi var. Manisa’ya, Denizli’ye, Balıkesir’e yıllık 5 milyonluk, 15 milyonluk bütçeyi Türkiye’nin geleceği için ayırmak zorundayız. Ben buraları alıp Konya’yı bir dönem sonra %70’in altına düşürüp %50’lere çekeceğim ki, ben Türkiye partisi olmalıyım ki, ben o zaman CHP iktidarını göreyim. Mesele budur, herkes büyük bir anlayışla bunları düşünmek zorunda. ”

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Öz’e Dönüş” konseptiyle 13. Alaçatı Ot Festivali büyük bir coşkuyla başladı

 DURAK; “İzmir’de ciddi bir sıkıntımız var..!”

37 yılık CHP’li Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak ise konuşmasında, İzmir’de CHP ve AKP arasındaki puan farkının 3-4 puana düştüğüne dikkat çekerek; “Yıllarca partide emek vermiş, koşmuş bir insanım. %49 ile geldim, %65’e çıkardım. Ocak 2014’de bizim puanımız %82 idi. Geri kalan %18 muhalefete kalıyordu. Muhalefeti bitirmiştik Karşıyaka’da. Aday değişiminden dolayı biraz eksik aldık %70,056. Ama şimdi Karşıyaka’da oylarımız %58’lere düştü. Ciddi bir gerilememiz var. İzmir genelinde potansiyel olarak AKP ile aramızdaki uçurumlarda kapanma var. İzmir genelinde şuanda puan farkı 3-4 puana düştü. Ciddi bir sıkıntımız var, bunları görüyoruz. Bu doğrultuda Genel Başkanımıza giderek içimizdekini anlattık. Biz de yeniden bir yapılanmanın nasıl olacağı şeklinde bazı görüşmeler yaptık ve yola çıktık. Son olarak bugün Menemen ilçemizdeyiz. Çıkış yolumuz şuydu, her ilçeye gidip diyalog eksikliğini giderelim. Parti içerisinde hem iletişimi hem de halkla buluşmamızı yani birbirimize dokunmamızı sağlayalım diye yola çıktık ama gördüğümüz manzara bizi üzdü” dedi.

  “23, 24 ilçede sorunlar tespit ettik..!”

İlçe ziyaretlerinde, Belediye Başkanı ve İlçe Örgütü arasındaki sıkıntılardan haberdar olduklarını açıklayan Durak; “Menemen’i ziyaretimiz hariç, 29 ilçenin 23, 24’ünde sorunlar tespit ettik. Örgüt ve Belediye arasındaki kopukluk bizden puan götürüyor. Partide bir dağınıklık, sıkıntı var. Bir tarafta hizmet yapan, koşan Belediye Başkanlarımız var ve arkasında Örgütüyle birlikte yürüyelim diyor. Bir tarafta da Örgüt ile Belediye Başkanı hiç yok, hizmette yok işin kötüsü. Birbiriyle geçimsiz olan bir yapıda her gün oy kaybediyorsunuz. Önümüzdeki seçimde 2014’de olduğu gibi 17-25 Aralık olmayacak” diye konuştu.

Her ziyaretinde Belediye Başkanı ve İlçe Başkanlarına Menemen’e özgü toprak testi ve Menemen yoğurdu hediye ederek ilçesinin tanıtımına da katkıda bulunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak’a iki testi birden sundu. Cevat Durak ise ziyaretleri sırasında ilk kez bir İlçe Başkanı’na çikolatanın yanında çiçek takdim etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.