İzmir, Türkiye’nin en pahalı yeşil alanlarından birine sahip olacak!

İzmir, Türkiye’nin en pahalı yeşil alanlarından birine sahip olacak!
  • 16 Şubat 2019 13:27

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İBB’nin Konak ilçesinde 800 metre uzunluğunda bir altgeçit yaparak üzerini yeşillendirmeye çalıştığını belirterek, “Kentimiz çok pahalı, Türkiye’nin en pahalı yeşil alanlarından birine sahip olacak.” dedi.

Doğan, yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mithatpaşa Mahallesi’nde, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın 800 metrelik bölümünün altgeçit olarak yapılması, üzerinin de yayalaştırılarak yeni bir kent meydanı oluşturulması için proje başlattığını anımsattı.

Doğan, proje için ilk ihale bedelinin 36 milyon 475 bin 519 lira olduğunu, ilk kazmanın Eylül 2015’te vurulduğunu aktardı. Daha sonra ortaya çıkan ek işler ve kıyı şeridine dolgu nedeniyle projenin maliyetinin arttığını kaydeden Doğan, bu nedenle 30 Haziran 2016’da yeniden ihaleye çıkıldığını, bu arada inşaatın iki ay durduğunu söyledi.

Projenin başlangıçta 12 Aralık 2016’da tamamlanmasının planlandığını ifade eden Doğan, 25 Temmuz 2016’da ilk ihaleyi kazanan firmayla ikinci sözleşme imzalandığını bildirdi.

“Türkiye’nin en pahalı yeşil alanı”

İkinci ihaleyle 43 milyon 696 bin 470 lira daha ilave para ayrıldığını belirten Doğan, şöyle konuştu:

“İnşaatın yüzde 20’sine bütün ihale bedeli harcandı. İkinci kez ihaleye çıkıldı. 43 milyon liralık bir bedelle ihale edildi. İşin zamnında bitemeyeceği anlaşıldı. Bununla birlikte bir yıldan fazla bir erteleme var. Gerekliliği bile tartışılan bu projede iki kat bedelle tamalanmış olacak. 36 artı 43 milyon. Neredeyse 80 milyon lira. Bitiş süresi 1 yıl uzatılmış oldu, 2018’te bitecek. Ciddi anlamda kamu zararından söz edebiliriz. Büyükşehirin bugüne kadar başlayıp da süresinde tamamladığı, aynı bedelle sonuçlandırdığı bir ihaleye rastlayamadık. Teleferik, metro çalışmaları gibi. 800 metre uzunluğunda bir altgeçit yapmak istiyor belediye ve üzerini yeşillendirmeye çalışıyor. Kentimiz çok pahalı, Türkiye’nin en pahalı yeşil alanlarından birine sahip olacak.”

“Proje iki aşamalı yapılıyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi de konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde yapımını sürdürdüğü karayolu altgeçidinin inşaat çalışmalarından mevcut trafik akışının olumsuz etkilenmemesi amacıyla projenin iki kısım halinde gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Hem deniz hem de kara tarafında üçer şeritli araç, yaya ve bisiklet için servis yolları yapılmasına karar verildi. Bu bölümde gerekli etütler yapılarak deniz dolgusu gerçekleştirildi ve zemin güçlendirildi. Projenin ikinci aşamasında ise alt geçit imalatları ile beraber bölgedeki altyapıların deplasesi, sanat yapıları ve yol düzenlemesi işleri yer alıyor.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

Esnaf ve vatandaş rahatsız

Projenin yapıldığı yolun kenarında bisiklet mağazası işleten Mert Şenocak, çalışmaların toza sebep olduğunu, dışarıdaki bisikletlerin kirlendiği için müşterilerinin ikinci el ürün muamelesi yaptığını söyledi.

Daha önce dükkanının önünde bir kavşak ve otobüs durağı olduğunu aktaran Şenocak, işlerinin düşmesinden yakındı. İnşaatı çalışmaları civarında yaşayan Celal Siper de durak yerlerinin değiştirilmesi nedeniyle mağdur olduklarını, ulaşım aracı olarak bisikleti tercih ettiklerini, ancak bozuk yollar nedeniyle kazalar yaşandığını, bisiklet ve kullanıcılarının zarar gördüğünü ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.