İzmir sular altında!

İzmir sular altında!
  • 29 Kasım 2016 09:02

İzmir’de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kentteki bazı altgeçitler su basması nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Bergama-Ayvalık yolu trafiğe kapatıldı Dikili’de onlarca ev ve iş yerini su bastı… İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün uyarısını yaptığı sağanak yağış bugün akşam saatlerinde İzmir’de hayatı felç etti. Kentin birçok yerinde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Daha önce de su baskını yaşanan Mersinli Mahallesi’ndeki Yunuslar Alt Geçidi yine suyla dolması nedeniyle trafiğe kapatıldı. Altgeçitte belediye ekipleri tahliye çalışması yaptı.

Yunuslar Altgeçidi’nde her yıl su baskını olduğunu söyleyen 29 yaşındaki Şehmuz Kaymaz, “Mersinli Mahallesi’ni görüyorsunuz. Her sene, her yağmurda bu bölge su doluyor. Ağaçların olduğu yer okul. Benim kardeşim o okulda okuyor. Yarın okula gidecek. Nasıl gidecek? Üzerinden mi atlayacak, neresinden geçecek? Bu okulda nasıl eğitim verilecek? Bu mikrobun içinde çocuklar nasıl eğitim görecek? Mahallede herkes evlerinin önüne barikat kurdu su girmesin diye. Her sene biz bunu yaşıyoruz. Bütün eşyalarımız suyun içinde duruyor, bıktık artık” dedi.

İzmir sular altında!

Su birikintilerinin olduğu bir sokakta yüzen iki kaz ve bir ördek dikkati çekti.

Hayvanların sahibi Ali Sapmaz, “İzmir’de sokakların, kazları için doğal bir yaşam alanına dönüştüğünü” söyledi. Sapmaz, “İzmir’de böyle bir havuz bulunmaz nimet. Aslında biraz daha müsaade edeceğim ancak buradan Bayraklı’ya, su üzerinden denize kadar giderler, ondan korkuyorum” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  CUMHURİYET ÇOCUKLARINDAN 23 NİSAN KONSERİ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.