İzmir Metrosuna Milimetrik Düzenleme

İzmir Metrosuna Milimetrik Düzenleme
  • 11 Şubat 2016 10:27

Yolcularına, güvenli ve konforlu toplu ulaşım hizmeti vermek için araçlarda, tren hattında ve istasyonlarda düzenli bakım çalışmalarını aksatmadan sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi  Metro A.Ş., sistemdeki  önemli ağır bakım faaliyetlerinden biri olan “buraj” işlemine başladı. Tren hattının milimetrik ölçümlemelerle düzeltilip, tren-ray temasının standartlara en uygun seviyeye getirilmesini sağlayan “buraj çalışması”, yaklaşık 3 ayda tamamlanacak. Saatte 100-150 metre rayı ölçümleyip standartlara uygun hale getiren 62 ton ağırlığındaki buraj makinası, 12 Şubat Cuma akşamından itibaren, 21.00 ile  04.30 saatleri arasında faaliyet gösterecek.

İzmir Metrosuna Milimetrik Düzenleme

Buraj çalışma saatleri içinde, düzeltme işleminin yapıldığı bölgelerde 10 dakika olan sefer aralıkları, belirli mesafeler içinde 15 dakikaya çıkabilecek. Her istasyonda, yolcu bilgilendirme panolarında trenlerin geleceği süre belirtilecek.

Çalışma tamamlandığında,  tren ile üzerinde seyrettiği ray arasındaki temas en ideal şekline getirilmiş olacak. 885 bin liraya mal olacak bu çalışma sayesinde, trenlerle daha sarsıntısız ve daha sessiz bir ulaşım gerçekleşecek.

İzmir Metrosuna Milimetrik Düzenleme

Faaliyete geçtiği 2000 yılından bu yana sistemde dördüncü buraj çalışmasını başlatan İzmir Metro A.Ş.  yenilenmiş tren hattıyla, sarsıntısız, titreşimsiz, emniyetli, güvenli ve konforlu toplu ulaşım hizmeti vermeye devam edecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.