İzmir Barosu’ndan Yarışma ve Eğitim Bir Arada

İzmir Barosu’ndan Yarışma ve Eğitim Bir Arada
  • 7 Şubat 2016 12:50

Stajyer avukatlar arası kurgusal duruşma yarışması İzmir Barosu Konferans Salonu’nda dün (cumartesi) başladı. Açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Çetin, “İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi olarak bir ilki gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kurgusal duruşmalar staj eğitiminin çok önemli bir parçasıdır. Avukatların, hakimlerin, savcıların bilgi ve donanımları ne kadar iyi olursa, yargının kalitesi de o kadar yüksek olacaktır. Bunun gerçekleşmesinin ilk adımları iyi ve kaliteli bir staj döneminden geçmektedir. Bu yarışmanın kaybedeni olmayacaktır. Yarışmaya katılan takımlar karşılaşacakları bir olayın, davanın ne şekilde devam edeceği ve sonuçlanacağı konusunda fikir sahibi olacaklar ve takım çalışmasını öğrenmiş olacaklardır. Staj Eğitim Merkezi olarak her yıl aynı tarihlerde bu yarışmalar yapılacaktır. Katılan tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.

Yazılı aşamada başarılı olan stajyer avukatlardan oluşan sekiz takımın katıldığı yarışmanın jüri üyeliklerini İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cevdet Ekizoğlu, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem ve İzmir Barosu Üyesi Avukat Mustafa Nevhan Akyıldız yapıyor. Yarışmanın yarı finali 13 Şubat, finali ise 14 Şubat’ta gerçekleşecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka’da En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’na başvurular başlıyor
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.