İşte, Ak Parti’nin İzmir’deki aday profili

İşte, Ak Parti’nin İzmir’deki aday profili
  • 10 Ağustos 2018 13:31

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

 

Ak Parti İzmir il başkanı Aydın Şengül yerel seçim hazırlıklarına başladıklarını açıklamıştı.  Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, 24 Haziran’ın hemen ardından rotayı yerel seçimlere çevirdiklerini dile getirerek, İzmir’de ilçelere özel aradıkları aday profilini Gazete Ege’ye açıkladı. Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmelerinin mümkün olmadığını belirten Mısırlı, adayları  belirlerken İzmirlilerin hassasiyetlerine uygun hareket ettiklerini belirterek, “Bizde İzmirliyiz” açıklamasında bulundu.İşte, Ak Parti'nin İzmir'deki aday profili

Mısırlı, adayları çeşitli eğitimlerden geçirdiklerini vurgulayarak, İzmir’de aradıkları profile uygun adayların  moda, diksiyon sosyal medya kullanımı, hitabet gibi birçok konuda sınavdan geçeceğini dile getirdi.

Adaylarda İzmir’in yaşam tarzına uygun  yönetim biçimi benimsemesine özen gösterilecek.

“Adaylar Eylül ortasında açıklanacak”

Ak Parti İzmir’in Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret  Mısırlı, aday belirleme çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek,  “Adayları erken açıklayacağız. Bir tarih vermek zor ama belki de önümüzdeki ayın ortasına kalmaz açıklarız. Adayların bu süreçte zamanı olması lazım, gerek bizim içimizde vermiş olduğumuz eğitim ve bunun yanı sıra adayların sahada projelerini anlatabilmeleri için bir dizi görüşmeler de yapmasını bekliyoruz. Dolayısıyla bizde tek adayla gidilecek.  Aday adayları yaratmayacağız.  Çünkü daha sonrasında biliyorsunuz kendi içinde, kendi adayımız olmadı bizim benimsediğimiz olmadı diye boşu boşuna parti içinde olumsuz veya huzursuzlukları oluyor. Fakat tek bir aday çıktığında da herkes onun arkasında kenetlenip, onun başarılı olması için sahada hep beraber hareket edeceğiz” diye konuştu.

“CHP algı yaratıyor ama bizde İzmirliyiz”

Ak Parti’nin İzmir’de yönettiği adaylarla yürüyüp yürünmeyeceği konusunda sır vermeyen Mısırlı, CHP’nin yarattığı, ‘Yaşam tarzımıza Ak Parti Müdahale eder’ algısını kırmak için çaba sarfedeceklerini bu sözlerle dile getirdi: “İzmir’deki seçmen sandıkta sosyolojik olarak davranmıyor. Chp kendi politikasını geliştirerek, sanki biz yaşam tarzı, giyim tarzına karşıymışız gibi, İzmirlinin modernliğine yada liberal olmalarına veya batıcı olmaları sanki bizim içerimizde böyle bir insan kitlesi yokmuş gibi sayarak bizi farklı bir konumlandırma yapıyorlar. CHP en çok bundan nemalanıyor.  Tamam muhafazakarız ama ılımlı bir muhafazakarlık. İç Anadolu ki muhafazakar yapımız İzmir’de yok. Daha liberaliz. Dolayısıyla İzmir’de yaşayan insanlar Ak Parti’nin seçmeninden tutun, yönetici kadrosuna kadar hepimiz zaten İzmirliyiz. Bizim çok farklı bir düzenimiz görüşümüz yada İzmir’e yarın iktidar olarak ilçeleri kazanmamız halinde herhangi bir farklı bir insan profili yok aslında Ak Parti’nin içinde”

Bu haber ilgini çekebilir ->  “BERGAMA BELEDİYESİ’NİN BORCU, BELEDİYE ŞİRKETLERİ HARİÇ 473 MİLYON TL”

“Kendimizi anlatacağız”

Sözlerine İzmir’de yaşam tarzına müdahalenin olmayacağını vurgulayarak devam eden Mısırlı, “İzmir bölgesinde özellikle endişe konusu olan modernlik ve giyim tarzı olarakta, Ak Parti İzmir’deki belediyeleri alınca,  ‘bunların önüne geçmeye kalkacak’ gibi bir söylem doğru değil. Yani şuanda iktidar partisi olarak Ak Parti yapsa bunu zaten yapar. Yereldeki başarısı itibariyle yapması zaten mümkün değil. Bu karşıtlık politikası gerilim politikasından tamamen beslenen Chp,  Ak Partili yöneticilerimize  haksızlık yapıyor. Özellikle kendimizi anlatırken vurgulayacağımız konular modernlik, yaşam tarzı, sosyo – kültürel değerlerde İzmir halkının bir parçası olduğumuzu ve yönetime talip olacak olan adaylarımız ve  meclis üyelerimiz İzmirlilerin içlerinden herhangi biri vatandaş olarak görev yapacak.  İzmir’in temel değerlerinde Atatürkçülük ön planda bizlerde zaten Atatürk’le ilgili olarak zerre farklı düşünen yok. Bizim Atatürkle ilgili görüşümüz net ve Atatürk’ün ilke ve inkIlaplarını destekleyen bir partiyiz. Buradaki İzmir’deki arkadaşlarımız bu tip tartışmaların içerisinde hiç olmadı. Bunu karşıtlık zerinden göstermelerine son derece üzüntü duyuyoruz. CHP bunu son derece istismar etmediği sürece onlarla birlikteyiz bu konuda” ifadelerini kullandı.

Belediye başkan adayında aranan özellikler

Mısırlı,  İzmir’de belediye başkan adaylarında aradıkları profili de tarif etti:

“1) İzmir’i temsil edebilecek donanımlara sahip,

2)  İzmir’deki seçmenle kucaklaşabilecek,

3)  Genel politikaların içerisinde İzmir’e yerelde tesir edebilecek yapıların önünü açabilecek ve bunları uygulayabilecek,

3) Sosyal ve kültürel değerler bakımından kendisi muhafazakarda olabilir farklı bir yaşam biçimi de olabilir. Bizim bununla ilgili özdeşleşmesinde herhangi bir kısıtlayıcılık yada toplumla ilgili herhangi bir değer yargısında yönetim biçiminde şahsi değil İzmir’in yaşam tarzına uygun yönetim biçimini benimseyecek aday”

Eğitimden geçecekler

Kulislerde konuşulan erken yerel seçimle ilgili bir öngörüsü olmadığını dile getiren Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, “ Biz 24 Haziran’dan bu yana meclis üyelerimiz, teşkilatlarımız hazırlıklarımızı yapıyoruz. Teşkilat olarak seçim  yarın olacakmış gibi çalışmalarımızı yapıyoruz. Kurumsal bir yapı olarak devam ettiğimiz için eğitimlere başladık. Bununla ilgili modadan tutun, giyim tarzı,  güzel konuşma –  diksiyon,  hitap etme, sosyal ilişkiler,  sosyal medyanın doğru kullanılması hukuksal değerler buna benzer bir dizi devam eden eğitimler var. Bunlar ışığında görev verilirse o görevleri bölgemizde seçimle ilgili çalışmalarda hazırız biz” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.