IŞİD’in Yakarak Öldürdüğü Öne Sürülen Askerin Babası Dava Açtı: Oğluma Ne Oldu?

IŞİD’in Yakarak Öldürdüğü Öne Sürülen Askerin Babası Dava Açtı: Oğluma Ne Oldu?
  • 6 Ekim 2017 11:49

IŞİD, geçen yılın aralık ayında iki Türk askerinin yakılma anlarına ait olduğunu öne sürdüğü bir video ve fotoğraflar yayınlamıştı.

Görüntüdeki askerlerden biri Türkçe olarak adının Sefter Taş olduğunu söylüyordu. Taş’ın 1 Eylül 2015’te Kilis’teki sınır karakolunda IŞİD’le çıkan çatışma sonrası örgüt tarafından kaçırıldığı belirtiliyor.

‘Şehitlik verirler, dosya kapanır’

Journo’dan Fırat Yeşilpınar’ın haberine göre Taş’ın babası Aydın Taş, oğlunun akıbetini öğrenebilmek için ‘gaiplik davası’ açtı.

Taş, açtıkları davanın pazartesi günü sonuçlanacağını ifade ederek “Hâkim bana dosyanın kapatılacağını ve oğluma şehitlik verileceği söyledi” dedi.

Baba Taş, yetkililerin kendisine net bir şey söylemediğini, videonun ardından da kendisine bir açıklama yapılmadığını belirterek, şunları söyledi: “Sadece ‘Bekle’ diyorlar. Genelkurmay’a, Savunma Bakanlığı’na ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na defalarca dilekçe yazdım. Fakat hiçbiri bana geri dönmedi.”

‘Açıklama yapmak zorundalar’

“Annesi sürekli oğlunun yaşama umuduyla bekliyor” sözleriyle bahsettiği eşinin iyi olmadığını, ilaçlarla ayakta durduğunu aktaran Taş, şöyle devam etti: “İnsanın evladının yakılma görüntülerinin çıkması nasıl ifade edilebilir ki? Bir babanın durumu nasıl olabilir? Benim devlet yetkililerinden ricam şu. Çocuğuma ilişkin bir açıklama yapsınlar. Eğer şehit olmuşsa ben de ‘Şehit oldu’ diyeyim. Tek isteğim bu. Ama eğer sağ ise bana bu mutlu haberi versinler. Bana açıklama yapmak zorundalar. Oğlumun akıbetini öğrenmek benim hakkım.”

‘Olay kapansın istiyorlar’

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ise babanın bu davayı açmasının bilinçi olarak istendiğine dikkati çekti: “Gaiplik meselesi hukuki bir meseledir. Normal bir insandan beş yıl içerisinde haber alınamıyorsa bu dava açılır. Aile bu davayı miras gibi bir takım haklar için yapar. Ama bu olay böyle bir mesele değildir. Bu çocuk bir asker. Bu çocuk yaralı olarak ele geçmiş. Ve IŞİD bir video yayınlamış, videoda çocuklar yakılmış. Babanın gaiplik davasının açması bilinçli olarak istendi. Yani gaiplik davası açsın, haklarını alsın ve bu olay sessiz sedasız kapansın istiyorlar. Ama biz bunun peşini bırakmayız.”

‘Montaj diyorlar, askerler ortada yok’

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de şu değerlendirmelerde bulundu: “Normal şartlarda bir ülkede iki kedi kaybolsa daha fazla üzerinde durulur. Sonuçta bu çocuklar bu ülke için oraya gittiler. Görüntülere bakıldığında akıbetleri belli değil. Montaj deniliyor. Ama askerler ortada yok. Bu konuda hükümetin derhâl açıklaması yapılması gerek.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kültürpark’ta çocuklarla bir araya geldi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.