İnce “Yerel Medya”yı yanlış anlamış!

İnce “Yerel Medya”yı yanlış anlamış!
  • 13 Eylül 2016 10:21

Türkiye demokrasi hayatının önemli unsurlarından olan ve tüm siyasilerin sıkça dile getirdikleri “Yerel Medya’ya destek olunmalı” sözünün Güzelbahçe Belediyesi tarafından yanlış anlaşıldığı ortaya çıktı. Güzelbahçe yerel basının hayat kaynaklarından biri olan bayram ilanını “Dünya’nın en Büyük Global Medyası” olan Google verdi.
Özellikle seçim dönemlerinde ilk olarak akla gelen ve siyasiler tarafından sürekli “Demokrasinin gelişmesi adına destek olacağız” sözleri verilen “Yerel Medya” tanımının bazı siyasiler tarafından ne kadar yanlış anlaşıldığı Güzebahçe Belediyesi tarafından bir kez daha ortaya çıktı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı ziyarette Başkan Misket Dikmen’in yerel basına destek için önermelerine sıcak mesajlarla cevap veren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin konuyu çok yanlış anladığı Kurban Bayramı ilanlarında çok ne ortaya çıktı. Mustafa İnce, Güzelbahçe Belediyesi adına verdiği Kurban Bayramı tebrik ilanını “Dünya’nın en Büyük Global Medyası” olan Google verdi.
Özrü Kabahatinen Büyük!
Konuyla ilgili bilgisine başvuruğmuz Mustafa İnce’nin ilanla ilgili açıklaması ise daha çarpıcı oldu. İnce, ilanları Google üzerinden verme gerekçesi olarak, “Yerel medyadan daha ucuza yayınlıyorlar” olarak cevapladı. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermemiz üzerine ise “Teknik ayrıntılarını bilmiyorum” şeklinde ifade kullandı.
Fikrin Sahibi Basın Danışmanı mı?
Bu arada söz konusu ilan çalışmasının fikir sahibinin kendisi de uzun yıllar yerel medya da çalışan son olarak Milliyet Gazetesi’nin yerel eklerinden olan Milliyet Ege kadrosundayken  emekli olan Güzelbahçe Belediye Basın Danışmanı Çağlayan Bilgen olduğu öğrenildi. Bilgen’in geçtiğimiz aylarda yapılan Balık Festivali tanıtım çalışmaları sırasında reklam görüşmeleri yapan bazı yerel medya temsilcilerine farklı fiyatlar istenmesi nedeniyle “Sonunda Google ilan vereceğim herkes görecek” dediği iddia edildi.

Kaynak: Medya Ege

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Aybüke’den yaşıtlarına Menemen Oyun Köyü çağrısı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.