“İlber Hoca” İzdihamı

“İlber Hoca” İzdihamı
  • 19 Aralık 2016 09:40

Ünlü tarih profesörü İlber Ortaylı’nın Güzelbahçe’de verdiği konferansta izdiham yaşandı. Salonda adım atacak yer kalmazken çok sayıda kişi salona giremeden geri dönmek zorunda kaldı.

Prof. Dr.  İlber Ortaylı, Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde konferans verdi. Güzelbahçelilerle unutulmaz bir söyleşi gerçekleştiren Ortaylı, Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüz ve Cumhuriyet döneminde yaşananları anlattı.

Tarihi konuların yanı sıra güncel konulara da değinen Prof. Ortaylı, enerji tasarrufu adı altında çocukların gece karanlığında sokağa çıkarıldığını belirterek, “Çocuklar imamlardan, müezzinlerden önce sokağa çıkıyor. Böyle enerji tasarrufu olmaz. Aptallıktan başka bir şey değil” dedi.

600 kişilik salonda merdiven boşluklarını dolduran dinleyiciler yaklaşık iki saat boyunca ünlü tarihçiyi dinledi, sorular sordular ve kitaplarını imzalattı.

CHP İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi Kazım Çam Prof. Dr. Ortaylı’ya günün anısına bir plaket ve çiçek takdim etti. Çam, “İlber hocamız sadece ülkemizin değil, dünyanın en önemli tarihçilerinden biri. Kendisini Güzelbahçe’de konuk etmekten büyük mutluluk duyduk” dedi. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sığacık’ta yat limanı protestosu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.