İL BAŞKANLIĞI MI, ZENGİNLER KULÜBÜ MÜ?

İL BAŞKANLIĞI MI, ZENGİNLER KULÜBÜ MÜ?
  • 15 Nisan 2019 22:33

İL BAŞKANLIĞI MI, ZENGİNLER KULÜBÜ MÜ?

Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi, Gazeteci Adem Nakçı yazdı… 

Geçtiğimiz haftanın son günü Ak Parti İl Başkanı Aydın Şengül’ün istifası gündeme bomba gibi düştü. Hafta sonu başlayan kulisler hafta içine de taşındı. Ak Parti Genel Merkezi pazar günü apar topar yaptığı temayül ile kulisler daha da hareketlendi.  AK Parti Ege Bölge Koordinatörü ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un gözetiminde yapılan temayülde İl ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları mevcut yönetimleri ve belediye meclis üyelerine kimleri başkan olarak görmek istedikleri soruldu. Bu temayülle ilgili kulis haberlerde ardı sıra gelmeye başladı.

Haberler sadece bunla sınırlı değil. Birçok isim ile ilgili sipariş denilebilecek reklam haberlerde gündeme taşındı. İlginç olan ise kulislerde adı geçenlerin birçoğunun seçimden seçime ya da bu gibi gündemlerde adı ortaya atılan isimlerin olması. Teşkilatla çok bağı olmayan bu isimlerin konuşulmasından parti tabanı ciddi rahatsızlık yaşıyor. Oysa ki parti tabanı halka dayanan ve normal vatandaştan oluşan Ak Parti’de il başkanlık koltuğu adeta bir rant aracı gibi algılanmaya başladı. Bu koltuğa oturan isimler ile ilgili “Kesesini doldurdu”“Zengin olmaya geliyor” dedikodularının temelinde de bu rahatsızlık yatıyor.

Bu koltuğun bir diğer anlamı da buraya oturanın İzmir’in patronu olması. O nedenle ekiplerinde hamleleri oluyor. Hamleler eskiden kapalı kapılar ardından yapılırdı bugün ise alenen yapılıyor. Hatta o kadar alenen ki sosyal medya üzerinden mesajlar veriliyor. Karşı gruplar isim belirtilmeden ama net adres verilen imalar ile hedef alınıyor. Herkes güç gösterme derdinde ama fark etmedikleri bu kavgadan hem İzmir halkı hem de parti tabanı rahatsız olması. Bu süreç Ak Parti’ye ciddi zarar verecek gibi görünüyor. Daha şimdiden parti içinde “Ak Partililer ve AKPliler” diye ayrışma başladı.

Koltuğu zenginler kulübü olarak görenler ve bu çerçeve de hareket edenler parti daha da dibi gördüğünde ne yapacaklar şahsen merak ediyorum.

GönderMe1: Aydın Şengül’ün istifasının ardından hazırlanan matbua kağıda imza attırılarak İl yönetimi de istifa ettirildi. Yeni gelen başkanın il yönetimini de hazırlaması istenecek. Ama görülen o ki geçmişteki gibi kerameti kendinden menkul isimler yine bu listelerde demirbaş olacak. Ak Parti İzmir’de başarılı olmak istiyorsa köklü değişime gitmek zorunda. Bana göre başarı isteniyorsa sadece il başkanının değişmesi ile başarılı olunmaz. Yıllardır yönetimlerde olan ama kendilerinden başka partiye yararı olmayan isimlerin değişmesi de elzemdir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Görkem Duman, mezun olduğu üniversitede gençlerle buluştu

GönderMe2: Parti içinde il yönetiminden sonra bazı ilçe başkanları içinde sular ısınmaya başladı. Parti tabanında özellikle mevcut belediye başkanlığını kaybeden Torbalı, Kemalpaşa, Menderes, Ödemiş ve Selçuk ilçe başkanlarının yanı sıra seçimde beklenenin çok altında kalan Konak, Buca, Bayraklı ve Karabağlar ilçe başkanlıklarının da istifa etmesi gerektiği konuşuluyor.

GönderMe3: Ak Parti’nin Büyükşehir Meclis yönetiminin belirlenmesi sürecinde kulislere düşenlere bakarsak gelecekte de pek bir şeyin değişmeyeceği görülüyor. Çünkü tabanın iktidar olma derdini kentin tepesinde olanlar taşımıyor. İzmir benim olsun yeter anlayışı ile Ak Parti İzmir’de bir adım öteye gidemez.

GönderMe4: Ak Parti İzmir Büyükşehir belediyesi grubu parti içinde ciddi tepki ile karşılanıyor. Bu tepkiyi görevinden istifa eden Aydın Şengül’ün sosyal medya paylaşımlarının altına yapılan yorumlarda görmek mümkün. Partinin Büyükşehir Meclisi için “Aydın Şengül’ün Gurubu” yakıştırmaları yapılıyor. İl başkanlığına kim gelirse gelsin bu gruba hükmetmesi zor görünüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.