İki fuar bir arada

İki fuar bir arada
  • 10 Ekim 2017 10:23

Bu yıl ilk kez 42. Shoexpo ile birlikte düzenlenecek 1. Pretexpo-Moda ve Hazır Giyim Fuarı, sektörlerin ihracat potansiyelini artırmayı hedefliyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenecek 42. Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, bu yıl ilk kez gerçekleşecek 1. Pretexpo – Moda ve Hazır Giyim Fuarı ile aynı tarihlerde yapılıyor. 

Ziyaretçilerin ve yurt içi ile yurt dışından gelecek alım heyetlerinin ayakkabının yanında konfeksiyonu da bulabilmesi, her iki fuarın güçlenerek büyümesini sağlayacak. 

17-20 Ekim 2017 tarihlerinde fuarizmir’de gerçekleştirilecek iki fuar, sektörlerin ihracat potansiyelini de artırmayı hedefliyor. 

Sektör temsilcileri iki fuarın birlikte yapılmasının hem kente, hem de sektöre hareket getireceğini belirtiyor. 

Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Faruk Hanoğlu, Ege İhracatçı Birlikleri Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, İzmir Ayakkabı İmalatçıları Satıcıları ve Tamircileri Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yalçın Ata ve İzmir Ticaret Odası Deri grubu Komite Başkanı Yaşar Akıcı; iki fuarın aynı anda yapılmasının sektöre nasıl bir katkı yapacağını değerlendirdi. 

Hanoğlu: Konfeksiyon ile ayakkabı kardeştir 

Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Faruk Hanoğlu, birlikte yapılacak Shoexpo ve Pretexpo’nun sektör için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: 

“Ayakkabı artık tek başına bir ürün olmaktan çıktı. Aksesuarı, giysisi, takımı ile birlikte değerlendiriliyor. İki sektörün birlikteliğinin ilk adımı bu fuar olabilir. Çok uzun zamandır yapmaya çalıştığımız birleşme, burada gerçekleşiyor. Ayakkabıdan; kravata kadar, takım elbiseden; deri monta kadar mükemmel bir ortam oluşturulabilir. Zaten artık dünyada eğilim bu yönde. Bunun olması için çok çaba sarf edildi. Konfeksiyon ve ayakkabı sektörü kardeştir. 

Bundan on yıl önce Almanya’ya gittik. Dört fuar salonunda farklı sektörler vardı. Birbirine katkı sağlıyor. “ 

Kızılgüneşler: Türkiye’de örneği yok 

Ege İhracatçı Birlikleri Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, Türkiye’de konfeksiyon alanında böyle bir başka fuar olmadığını belirterek şöyle dedi: 

“İZFAŞ öncülük yaptı. Büyüyerek devam edeceğiz. Bu fuarın yapılması sektör için çok önemli. Türkiye’de örneği yok. Bu fuarlar 30 yıldır yapılmıyordu. Sektöre katkılarını ilerleyen yıllarda anlayacağız, aynı IF Wedding – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda olduğu gibi.” 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"

Ata: Güç katacak 

İzmir Ayakkabı İmalatçıları Satıcıları Ve Tamircileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yalçın Ata, Shoexpo’nun Pretexpo sayesinde daha da güçleneceğini söyledi. Ata, beklentilerini şöyle dile getirdi: 

“Her iki fuarın birlikte olması sektörlere büyük bir güç katacak. Uzun yıllardır Shoexpo yapılıyor, Pretexpo ile birlikte tamamlayıcı olacak. Bundan sonra da büyüyerek devam etmesini umuyoruz. Shoexpo’da geçtiğimiz yıla göre büyüyoruz. Dışarıdan gelecek ayakkabıcı arkadaşlarımızın talebi de çok fazla. Önümüzdeki fuarlarımız da daha iyi olacak. 2018’deki ilk Shoexpo’nun da Nisan ayına alınması da bizi iyi yönde etkileyecek. Güçlenerek büyüyeceğiz.” 

Akıcı: Pretexpo ile çıkış yolu arıyoruz 

İzmir Ticaret Odası Deri grubu Komite Başkanı Yaşar Akıcı, son yıllarda yara alan sektörün fuarlarla birlikte hareketlenmesini beklediklerini ifade etti. 

Akıcı, şöyle dedi: 

“İlk defa düzenlenecek olan bir fuar olan Pretexpo’dan büyük katkılar bekliyoruz. Ayakkabı sektörü ile birliktelik bizi güçlendirecek. Burada alacağımız enerji bizi mutlu ederse, önümüzdeki yıl büyük bir tanıtım yapacağız. Bu iki fuardan İzmir için büyük işler bekliyoruz. Sektörümüz iki yıldır sıkıntılı. Büyük yaralar aldık ama Pretexpo’da bir çıkış yolu arıyoruz. İyi bağlantılar bekliyoruz.” 

İzmir Pretexpo, 1. Moda ve Hazır Giyim Fuarı, hazır giyim markalarının, parakendecilerin, toptancıların ve tasarım firmalarının en iyi yerli ve yabancı hazır giyim üreticileri ile buluşmalarını sağlayacak. Fuarda , “Kadın Giyim, Erkek Giyim, Çocuk Giyim, Spor Giyim, Aksesuar, Kot Giyim, Deri Giyim, İç Giyim, Kürk, Mayo ve Bikini” yer alacak. 

42. Shoexpo –İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nda ise, “Kadın Ayakkabısı, Erkek Ayakkabısı, Çocuk Ayakkabısı, Terlik, Bavul, Çanta ve Cüzdan, Kemer, Model Tasarımlar, Sektörel Yayınlar” bulunacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.