Hobileri para kazandırıyor

Hobileri para kazandırıyor
  • 16 Mart 2018 12:43

Bornova Belediyesi’nce düzenlenen ücretsiz Hobi ve Beceri Edindirme Kursları vatandaşların boş zamanlarını değerlendirmelerine katkı sağlarken meslek sahibi de yapıyor. Takı tasarım kurslarına katılan bir çok kadın yaptığı ürünleri satarak aile bütçesine de katkı sağlıyor.

Bornova Belediyesi’nin vatandaşların boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirmesi amacıyla açtığı Hobi ve Beceri Edindirme Kursları yoğun ilgi görüyor. Yaz ve Kış olmak üzere 2 dönem halinde gerçekleşen kurslardan yararlanan vatandaşlar eğlenceli vakit geçirmenin yanında el emeği ile yaptıkları ürünleri de değerlendiriyor. Takı Tasrım Kurslarına katılan kadınlar tasarımlarını da kendi yaptıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.
Kursta yaptıkları takıları kendi çevrelerinde satan kadınlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Kadın Festivali”nde de stant açtı. Bornova Belediyesi’nin desteği ile açtıkları stantta satış yapan kadınlar kendi paralarını kazanmanın da mutluluğunu yaşadı.

Kadınlar çok memnun

Kursa katılan öğrencilerden Aynur Oğuz, Takı Tasarım Kursu’na Aralık ayında başladığını belirterek, “3 ayda para bile kazanmaya başladım. Bu da beni çok mutlu ediyor. Kadınlar ne kadar güçlü olduğunu ancak zor duruma düştüklerinde anlıyor. Aslında bizler çok güçlüyüz. İstediğimiz herşeyi yapabiliriz. Bütün kadınların bu tarz kurslara katılmasını tavsiye ediyorum. Bize imkan sunan Bornova Belediyesi’ne de çok teşekkür ederim” dedi.

Sokak hayvanlarına da destek

5 ay önce takı kursuna katılan ve yaptığı ürünleri satan Ayten Yıldırım, “Bu kursa başlamamın en büyük nedeni sokak hayvanları. Çünkü burada yaptığım takıları satarak onlara destek olabileceğime inandım. Çok güzel şeyler yaratıyoruz. Ayrıca belediyemizin desteği ile Kadınlar Günü için açılan fuarda ürünlerimizi sergileme ve satış imkanı da bulduk”diye konuştu.Bornova Belediyesi’nin kurs imkanlarını çok beğendiğini söyleyen kursiyer Gülperi Köse ise, Takı tasarım kursuna kendine takı yapabilmek ve aile bütçesine katkı da bulunmak için başladığını söyledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal, haftanın ilk mesaisine şantiyelerden başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.