Hizmet kalitesi için danışanlara danıştılar

Hizmet kalitesi için danışanlara danıştılar
  • 17 Ekim 2017 10:10

Hizmet kalitesi ile ünü Buca sınırlarını aşan ve kurulduğu günden bu yana 2 bin 500’e yakın danışanının hayatına dokunan Buca Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi, çalışmalarına danışanlarıyla birlikte yön veriyor. Ailelerin özellikle de farklı sosyal kesimlerden gelen Bucalı kadınların sosyolojik, psikolojik ve hukuki sorunlarında destek olmak amacıyla kurulan Özgecan Kadın Danışma Merkezidanışanlarıyla yapılan toplantılarla çalışma programı ve hizmet yöntemlerini belirliyor. 

Buca Belediyesi, kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçmek ve kadının Buca’da yalnız olmadığını vurgulamak amacıyla açtığı Özgecan Kadın Danışma Merkezi, ailelerin uğrak yeri oldu. Tamamen gizlilik esasıyla çalışan ve uzman psikologların ücretsiz hizmet verdiği Merkez, kurulduğu günden buyana yaklaşık 2 Bin 500 Bucalıya danışmanlık hizmeti verdi. Özellikle boşanma, aile içi iletişim, öfke kontrolü ve kadına yönelik şiddet konularında talep gören Merkez, aile ve bireylerin her yönden sağlıklı yaşam sürebilmesi için mücadele veriyor. 

Ünü Buca’yı aştı 

Çalışmalarıyla dikkat çeken, Bucalı kadınların dışında Tire, Bayındır, Bergama ve Torbalı- Ayrancılar bölgelerinden de danışanları bulunan Özgecan Kadın Danışma Merkezi, İzmir’in merkez ilçeleri Hatay, Karşıyaka, Bornova, Konak ve Karabağlar’da ikamet eden vatandaşlarında akınına uğruyor. Ünü şehir dışına kadar taşan Merkez, çalışmalarındaki kaliteyi ve hizmetleri arttırmak için derdine derman olduğu danışanlarına danışıyor. 

Danışanlarıyla bir araya gelerek istişare toplantıları düzenleyen Merkez, ihtiyaç ve taleplere göre çalışma alanlarını belirliyor. 

“Yaşam Sevinciyle doldum” 

77 yaşındaki annesi, 78 yaşındaki babası ve yüzde 99 engelli olup bitkisel hayat süren kardeşiyle 12 yıldır birlikte yaşayan 47 yaşındaki Seval Efe,Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’yle yeniden hayata tutunan kadınlardan sadece biri. Merkez’in desteğiyle tekrar hayata döndüğünü söyleyen Seval Efe, “Merkez sayesinde yaşam sevinciyle doldum. Ne zaman arasam ulaşıp, destek alabiliyorum. Yalnız olmadığımı anladım” sözleriyle durumunu özetliyor. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.