Helal et anne

  • 11 Mayıs 2016 00:01
Helal et anneEvlat nefestir, candır ,yüreğimizi yaşatan heyecandır, öpmeye kıyamadığımız , koklamaya doyamadığımız sarılıp bir nefeste içimizden çıkaramadığımızdır.Gözümüzden sakındığımız , arkasından bakındığımız , hasretinden yandığımız , uykusuz gecelerimizde andığımız , içimizden hiç çıkaramadığımızdır.
Bu pazar anneler günüydü .Hem evlat hemde anne olmama rağmen böyle günlerde biraz buruk olur içim.Ne kadar garip bir hale geldik değil mi?Sevgilerimizi bir güne , hatta daha da kötüsü bir pakete sığdırır olduk.Peki neydi Analık duygusu.Analık nedir ANNEM ?Derdim anacığıma;”Ben olda bil”derdi Mevlanaca.Ben ol da bil !”Sen” oldum ve bildim neymiş bu işin yürekçesi.Ana olmak “Hiç ” ken “Hep” olmakmış meğer.Kor ateşlerde üşümesi , kara kışlarda buz kesmesiymiş yüreğin.Hiç kızmaması , almayı hiç düşünmeden vermesiymiş .Anne , fedakarlığın , cömertliğin ,karşılık beklemeden sevmenin , sevdanın adıymış meğer…Büyüdüm sen oldum Annem.Ne zormuş hiç ken hep olmak .Dokuz aylık sabrın , ömür boyu merhametin adıymış meğer Ana olmak. Bildim anne…
Kime sorsan hakkı ödenmez diyor.Anne kıymetini herkes biliyor.Annesini seven hep gözyaşı siliyor.Yavruna hakkını helal et ANNEM.Sade beni büyütmekle kalmadın , benim için dünya zevki almadın .Ben uyurken sen uykuya dalmadın.Uykusuz geceni helal et ANNEM.Benim okumamı isterdin ,ben öleyim yavrum yetişsin derdin.Benim için hep dualar ederdin.Dualarını bari helal et ANNEM.Annemin sözünden dönemem geri , kalbimde ayırdığın en güzel yeri ,saydığım bütün hakları yalvarırım sana helal et ANNEM.
Hani dedim ya bu günlerde hep biraz buruk olurum.Anneme hak ettiği kadar değer veremediğimden mi ?Annem gibi anne olamadığımdan mı?Bastırdığım duygularımdan mı ?Evliliğimde ona da yaşattığım üzüntülerimden mi?Yoksa günümüz anneliğinin ateşten gömleği beni de çok ısıttığından mı bilemiyorum.Her ne için olursa olsun beni affet ANNEM.Zaman dediğimiz şey akıp gidiyor yeteri kadar seni seviyorum diyemediğimiz annelerimize fazla geç kalmadan söyleyelim içimizdekileri..Siz karar verdiğinizde çok geç olabilir.Şu an telefonun diğer ucunda olduğunu biliyorsanız , çaldığınız kapının arkasında olduğunu biliyorsanız durmayın söyleyin ona… Seni Seviyorum deyin.Bana o kadar güzel annelik yaptın ki bir başkasının annesini gördüğümde keşke benim annem bu olsa dedirtmediğin için çok teşekkür ederim deyin haydi şimdi yapın bunu.
Başta şehit annelerimiz ve kendi annem olmak üzere değeri bir güne sığmayacak bütün ANNE lerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum.Anneleri hayatta olmayan tüm gönül dostlarıma da sabırlar diliyorum mekanları cennet olsun.
Sevgiyle kalın …
Başta şehit annelerimiz olmak üzere
Bu haber ilgini çekebilir ->  “BERGAMA BELEDİYESİ’NİN BORCU, BELEDİYE ŞİRKETLERİ HARİÇ 473 MİLYON TL”
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Taylan dedi ki:

    Tüm annelerimizin anneler gununu bu guzel anlamli yaziyla beraner tekrar kutluyorum Teşekkürler

  2. dilek arabikoglu dedi ki:

    Sizin ve bütün annelerimizin anneler gününü tekrar kutluyorum. Annelerimizin deģerini bize bir kez daha hatırlattığınız için teşekkürler.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.