Hasan Karabağ’dan çarpıcı açıklamalar

Hasan Karabağ’dan çarpıcı açıklamalar
  • 17 Ekim 2018 17:56

 Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, parti terbiyesi almamış insanların partiyi acımasızca eleştirdiğini, CHP’nin bütün zorluklara rağmen bu süreci atlatacağına inandığını söyledi. Karabağ, “Yerel seçimlerden sonra bir kongre süreci yaşanabilir. O ayrı bir şey ama önce yerel seçimleri atlatmamız lazım” dedi. Karabağ başkan adaylarının “Partinin has evlatları” arasından çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir belediye başkanlığı için adı güçlü adaylar arasında gösterilen ve Bayraklı için aday adaylığı başvurusu yapmayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçe turları kapsamında gittiği Kınık’ta da coşkuyla karşılandı. CHP Kınık İlçe Binası’nda partililerle buluşan Karabağ, çarpıcı açıklamalar yaptı. Örgütten gelen bir insan olarak ilçelerin yaşadığı sıkıntıları bildiklerini söyleyen Karabağ, ”Dolayısıyla önce örgüt demek lazım. İlçeleri gezerken şunu söylüyorum, Belediye başkanımız örgüt içerisinden çıksın. Kınık’ta seçim, talihsiz bir şekilde kaybedildi” dedi.

“Tekrar o hataları yapmadan siz, genel merkez yöneticileri ve biz sırtı sırta vereceğiz. Bir kere adaylarımızın ilçe örgütünde çalışmış partinin has evlatlarından çıkmasını sağlayalım. Bu yapıldıktan sonra da bu partide hiç emek vermemiş Ahmet’in partisinin, Mehmet’in partisinin gönlü olsun diye belediyeler işçi dolduran bir belediye başkanı olmasın istiyorum.” diyen Karabağ, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Dilerim ki önümüzdeki süreçte bu hatalar yapılmaz ve Kınık’ı yeniden alırız ancak alabileceğimiz insan örgüt içerisinde çıkmalı ve örgüt emekçisi olmalı. Meclis üyeleride de buradan çıkmalı, bu binadan çıkmalı. Parti kokusu almamış, parti terbiyesi almamış insanlar sağda solda çıkarak partiyi acımasıca eleştiriyorlar ve partiyi dışlıyorlar. Ülkeyi kuran Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün zorluklara rağmen bu süreci atlatacağını umuyorum. Yerel seçimden sonra bir kongre süreci yaşanabilir o ayrı bir şey ama önce yerel seçimleri atlatmamız lazım. Bir kere belediye başkanlarımızın bu süreç içerisinde en çok sarılacağı konu Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı okunun savunulmasıdır. Bunu maalesef unutuyoruz, aksatıyoruz. Parti genel merkezinin de bu konuda hassasiyet göstermesi lazım. Yereldeki belediye başkanlarımızın Atatürk sevgisi olan, Cumhuriyet sevgisi olan, Bayrak sevgisi olan, vatan sevgisi olan insanlar olduğunu açıkça göstermesi lazım. Öyle gizleyerek, korkarak değil. Bu dönem buna çok ihtiyacımız var.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

Bayraklı’da 29 Ekim etkinliklerinde bu yıl da muhteşem bir gösteri yapacaklarını kaydeden Karabağ, “Korkarak, gizleyerek, Atatürk sevgisini, CHP sevgisini geri atarak değil aksine öne çıkararak, bağırarak, yapacağız. Üzerine basarak söylüyorum. Neden korkuyor arkadaşlar anlamadım. Bizim gideceğimiz başka kurum yok. CHP’de var olduk, CHP’de doğduk, CHP’de öleceğiz. Onun bunun partisine gidip gelenlere de fazla tevessül etmesin. Bu partinin genel merkezi, yukarıdakilere hep söylüyoruz gittiğimizde. Kınık’a da CHP ilçe binasından çıksın birisi diyorum” diye konuştu. Karabağ açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Belediye meclis üyeleri de bu salondan çıksın. Bu salonun kokusunu alsın, çayını yapsın, otursun, burayı temizlesin, eli ile dokunsun bu partiye. Onun için önümüzdeki süreçte Kınık’ın yeniden alınacağını biliyorum. Bu son seçimlerde birinci partiyiz. HDP ve İYİ Parti’ye bizden mutlaka oy gitmiştir. Bunun o tarafı da var. Bundan sonra başka partiye oy vermek yok. Evimde iki oy var birini HDP’ye birini de İYİ Parti’ye vereceğim mantığı partiyi büyütmez. Ben diyorum ki şampiyonluğa oynayan takım küme düşenlere oy vermez.

GENEL MERKEZİN KAPISINA ÇÖKÜN

Dolayısıyla bu oylar geri gelecek. Yapılan anketlerde de öyledir. Biz kendi partimize sahip çıkalım. Ahmet’in partisi, Mehmet’in partisi barajı aşsa ne olur aşmasa ne olur. Bu hükümet sisteminde bu Cumhurbaşkanlığı sisteminde parlamentonun hiçbir hükmü kalmadı. Kanun diye bir şey çıkarsan ne olur çıkarmasan ne olur. Kararname ile işi götürüyor. Biz kendi oyumuza sahip çıkarak belediye başkanlarını seçelim. Belediye başkanı geçmişte olduğu gibi ilçe başkanına küsmesin. 5 yıl ben buraya girmiyorum demesin. Ben daha önce de geldim buraya. Biliyorum buradaki durumu. Süleyman’ın kulakları çınlasın, bir otobüs bir çöp kamyonu vereyim diye geldim. İlçeye gidelim beraber dedim, ‘Küsüm ben onunla’ dedi. Buranın kaybında böyle küslükler var. Yaşadık bunları burada. Küslükler oldu, genel merkezin yanlış tavırları oldu. Önce bir aday belirledi, sonra farklı bir aday belirledi. Bu iş sizde ilçe başkanım. Genel merkeze gideceksiniz, kapısına çökeceksiniz kimi istiyorsanız onu söyleyeceksiniz. Ön seçim istiyorsanız da ön seçim yapın.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.