Güzelbahçe’ye Çocuk Meclisi

Güzelbahçe’ye Çocuk Meclisi
  • 26 Ocak 2017 09:39

Güzelbahçe’de Kent Konseyi bünyesinde Çocuk Meclisi kuruldu.

İlk toplantısını Güzelbahçe Belediye Meclis Salonu’nda yapan Çocuk Meclisi, Azra Aydın, Sıla Gür, Tuna Karadeniz, Irmak Saldız, Erim Way, Dünya Kafadar, Yiğitcan Mert, Çağan Amcaoğlu, Yağmur Köşk, İpek Ece Nardan, Seyit Ahmet Albala, Ela Dokuyucu, Erdem Saldız ve Birgül Çetin’den oluştu. Meclis başkanlığına Azra Aydın seçildi. Meclis bünyesinde Çevre, Gezi, Yardımlaşma, Hayvan Hakları ile Çocuk Hakları adı altında beş ayrı çalışma grubu oluşturuldu.
Çocuk Meclisi Başkanı Azra Aydın, “Belediye başkanı olsaydım, ilçemize bir lunapark yapardım. Evsiz çocuklara ev verirdim. Sokak hayvanlarına daha çok su ve yem kabı koyardım.Ayrıca her yıl Anıtkabir’e gezi düzenlerdim” dedi.

Meclis üyeleri arasında yer alan otistik çocuk Seyit Ahmet Albala, “Engelli ulaşımın daha rahat olması için çalışırdım. Tekerlekli sandalyeler için yol yapardım. Daha çok engelli için otopark yapardım. Parklara trombolin (sıçrama aleti) koyardım” diye konuştu.

Bu arada Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Engelli Meclisi’nden sonra Çocuk Meclisi’nin kurulmasının Güzelbahçe için büyük bir kazanım olduğunu belirterek, “Çocuk meclisimizin aldığı kararları belediye meclisimizin gündemine getirerek, makul, mantıklı ve uygulanabilir projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Türkiye 13. Alaçatı Ot Festivali’nde buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.