Güzelbahçeliler, Çanakkale için nöbette

Güzelbahçeliler, Çanakkale için nöbette
  • 17 Mart 2017 09:38

Güzelbahçe’de “Çanakkale Geçilmez- Nöbetteyiz” adlı sergi açıldı, Çanakkale Türküleri’nin seslendirildiği muhteşem bir konser verildi.

Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi’nde ilk olarak Emine Özdemir Atölyesi’nde kurs alan 15 ressamın Çanakkale konulu eserleri sergilendi. 30 eserin yer aldığı serginin açılışında konuşan Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerinin Çanakkale Savaşı’nda atıldığını hepimiz biliyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Çanakkale Cepheleri’nde şehit olan tüm atalarımız sayesinde kurtuluş savaşı ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu gerçekleşebilmiştir. Çanakkale’de bir çok ülkenin askeriyle çarpışan ve zaferle ayrılan şehitlerimizi ve bu zamana kadarki tüm şehitlerimizi unutmadığımızı böyle sergiler sayesinde gösteriyoruz” dedi.

İNCE:ÇOK ANLAMLI BİR SERGİ

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “18 Mart arefesinde çok anlamlı bir serginin açışındayız. Bu vesileyle vatan uğruna şehit düşmüş tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize sağlık ve şifa diliyorum” dedi.

Ressam Emine Özdemir, “Bugün burada bir daha dönmemek üzere tarihin yazdığı en gerçek en şerefli kahramanlarını yad etmek, Çanakkale Zaferini kutlamak ve ülkemizin bağımsızlığını ve bütünlüğünü Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde şehitliklerde elbiseleri dahi çıkarılmadan kefensiz bazıları ise mezar taşı olmadan yatan şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve onların anısını yaşatmak için ‘Çanakkale Geçilmez Nöbetteyiz’ sergimizi açarak bugüne bir katkıda bulunmak istedik” dedi. Sergi bir hafta açık kalacak.

7 YAŞINDA KIZ ÇOCUĞUNDAN GENÇLİĞE HİTAP

Bu arada Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musiki Derneği’nin korosu Çanakkale Türküleri’nden oluşan bir konser verdi. Yaklaşık bir saat süren konser esnasında efeler ve folklor ekipleri gösteri sundu. Ancak en büyük alkışı Atatürk’ün Türk Gençliği’ne Hitabı’nı okuyan 7 yaşındaki Melisa Çevik aldı. Konser yüzlerce kişinin birlikte söylediği “İzmir Marşı” ile sona erdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.