Gündem Yine Stat

Gündem Yine Stat
  • 8 Şubat 2016 21:41

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ilk olağan oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. Son dönem İzmir siyasetinin ana konusu haline gelen stat ve pazaryerleri hakkında muhalefete cevap veren Kocaoğlu, “Seçim zamanlarında bu konuların gündeme geliyor oluşu manidar” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bilal Doğan söz alarak, hafta sonu elektronik ücret toplama siteminde arıza yaşandığını ve İzmirlilerin kartlarındaki bakiyenin sıfırlandığını söyledi. Sistemin yaz aylarından beri kriz halinde olduğunu anlatan Doğan, Büyükşehir’in bu arızadan ne kadar zarar ettiğini sordu. Ayrıca kart bedelinin yolculardan alınmaması gerektiğini söyleyen Doğan, benzer bir uygulamanın İstanbul’da hayata geçirildiğini ifade etti.
Başkan Kocaoğlu ayrıca kente yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

“Araba çekme yetkisi var mı?”

İzmir’de yaşanan park sıkıntısı hakkında konuşan Kocaoğlu, belediye olarak başlattıkları ring ve yarı ücret tarifesini örnek verdi. Kocaoğlu şunları dedi: “Kahramanlar otoparkının fiyatını yarı yarıya düşürerek o bölgede oturan ve iş yapanlara öncelik veriyoruz. Hedefimiz sürekli Alsancak’ta bulunan kişilerin araçlarını yollardan çekip trafiği rahatlatmak. 2 bin araçlık otoparklarda boşluk var. Bu konuda destek verirseniz, sistem çabuk oturur. Ben buradan Vali’ye ve Emniyet Müdürü’ne seslenmek istiyorum. Benim trafik çalışmasına yönelik söylediğim sözler yanlış anlaşılmış. Ben ‘Az ceza kestin, çok ceza kestin’ demem. Benim söylediğim emniyet trafik düzenlemesinde aktif rol oynuyor mu oynamıyor mu? Beni o ilgilendirir. Emniyet Müdürü’nün ‘ancak yolu tıkarsa ceza keserim’ şeklinde cevabı var. Ben arabanın çekilmesi yetkisi var mıdır yok mudur bunu İzmirliye bırakıyorum. Bizler trafiğin rahatlaması için el birliğiyle görevimizi yapalım. Emniyet ve Valilik destek olursa bu sorun çözülür”.

“Üçkuyular pazaryeri için en uygun alan viyadüklerin altı.”

“Her şeyi hesaba kattığımızdan bu konuda en uygun yerin trafiği etkilemeyecek yer olan viyadüklerin altındaki alanın olduğunu uygun gördük. Bunu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la da paylaştım. ‘ESHOT Garajı’na yapalım’ önerisi var. ESHOT Garajı trafik ve ulaşım için önemli bir yer.”

“Canım Sıkıldıkça Sayıyorum”

Otopark paralarıyla ilgili de konuşan Kocaoğlu, “Böyle işlerin bizde olmadığını sağır sultan bile biliyor. O paraya dokunulamaz. O para otopark fonunda kullanılır. Çamur at izi kalsın demekle bu iş olmuyor. Ne yapacak Aziz Kocaoğlu, parayı eve mi götürecek? Şimdi evime gidince canım sıkıldıkça sayıyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği’nden “AHMET Diker’e” Onur Ödülü!

AKP’li üye Çağlar Haspolat, Kocaoğlu’na İzmir’deki futbol takımlarının durumuna da değinerek, Büyükşehir’in Süper Lig’de oynatma hedefiyle bir takım kurmasını önerdi.
Haspolat’a cevap Kocaoğlu, “Süper Lig de takım olmaması ayrı bir konu. Belediyelerin Süper Lig de takım oynatması söz konusu değil… Olmaması da doğrudur. İstanbul Belediyesi ile Ankara Belediyesi ile kim yarışabilir. İzmir’in yaşadığı süreçleri değerlendirdiğimizde büyük kentlerin gücü altında büyümesi birçok çöküntüye sebep olmuştur. Şimdi ayağa kalkmaya başlamıştır. Spor kulüpleri ayağa kalkmaya başlamıştır. Bu altı kulübün Süper Lig de oynadığı dönemlerde Ankara’dan iki takım, İzmir’den 4-5 takım, İstanbul’dan 3 takımlı bir lig söz konusuydu. 6 takımın ekonomik gücünü İzmir karşılayamamıştır. Bu bir realitedir. Ama artık İzmir ayağa kalkmıştır. Hızlı bir şekilde büyümeyi sürdürüyor. Bunu sporda, sanayide, şehirleşme de görüyoruz. Süper Lig’e de takımlarımız çıkacaktır. Onlarda özel sektör ile çalışan kulüpler olacak. Kulüpler şirketleşmek zorundadır. Şuan o süreci geçirmektedir” dedi.

“Seçim zamanı stat gündemde!”

Stat konusunda da her kulaktan bir ses çıktığını söyleyen Kocaoğlu, “Dönüp dolaşıp Büyükşehir’in başına kalıyor. Herkesin bilmesi gerekir ki Büyükşehir Belediyesi üstüne düşmeyen yatırımları da gerçekleştirmek için çaba göstermiştir. Bugün Karşıyaka’nın basketbol oynadığı salon, 10 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu, diğer bütün sahalar hepsinin Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. Stat yapacaktık, ama çeşitli bahaneler yolu tıkadı. Bornova Stadı bitmek üzere… Tire’de de belli bir noktaya gelindi. Her seferinde ‘Hizmetin siyaseti olmaz’ diyoruz.  Bu bizim statlar lastik gibi seçimden seçime neden sündürülüp bırakılıyor? Niye malzeme olarak kullanılıyor? Alt tarafı stat… Al işte birini yaptık, birini yapıyoruz. Bu statlar ne Spor Bakanlığı için ne de İzmir için büyük bir paradır. Ama öyle bir hale getirildi ki sanki İzmir’i stat kurtaracak. Sanki İzmir’e çok önemli bir şey yapılıyor. Bunu Çandarlı Limanı, Çevreyolu, Körfez Projesi için söyleyebilirsin ama iki stadı bu boyutlara taşımak İzmir’e yakışmıyor. Göztepe Stadı’nın yeri yanlıştır. Bu kentin imarında gelişmesinde kalkınmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi kendini sorumlu tutuyor. Yanlışa dur deme hakkı vardır. Bir yandan yargı bunu ispat ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi parayı hep göz ardı etti. Biz engellemedik. Doğru iş yapacaksın. Yasalara uymayan iş yapmayacaksın. Prosedürü düzeltmek atla deve değildir” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.