“Güçlü suikast ihtimali var” dendi

“Güçlü suikast ihtimali var” dendi
  • 27 Ağustos 2016 10:45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin’de kendisine yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde emniyetin kendisini suikast ihtimali konusunda uyardığını da dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk yayınında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Artvin’de içinde bulunduğu konvoya yapılan saldırı sırasında yaşananları anlattı.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Şavşat’tan Ardavuç’a doğru yola çıktık. Dar bir vadiden giderken araçlar birden bire durdu. Araçlardan güvenlik görevlileri uzun namlulu silahlarla dışarı çıktılar. Koruma arkadışımız dikkatli olmamız gerektiği yönünde uyarı yaptı. Bulunduğumuz araç yamaca yaklaştırıldı. Birden bire silahlar patladı, ateşler ediliyordu. Tam vadinin ortasındaydık. PKK’yla bir çatışma olduğu söylendi. Bir süre sonra ambulans yanımızdan geçti. Çatışmada yaralıların olduğu, yaralıları olup hastaneye getirileceği belirtildi.

Daha sonra ikinci bir çatışma oldu. Koruma görevlisi, roketatarla saldırı olabileceğini, ateş ettiğini vurduğunu söyledi. Orada bulunmanın riskli olduğu söylendi. Zırhlı araç geldi. Sizi Şavşat’a yakın bir yerde Karayolları’nın bulunduğu bölgeye götüreceğiz dendi. Beni ilk olarak Efkan Ala aradı. Her türlü önlemi aldıklarını ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan aradı, geçmiş olsun diledi. Sonra diğer bakanlar, genel başkanlar aradı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Bey, ben Güney Afrika Cumhuriyeti’ndeyim, yeni öğredim dedi. Geçmiş olsun dedi. Bulunduğum yerin de roketatarla vurabileceği söylendi. Şavşat’a, Kaymakam Bey’in makamına gittik.

Saldıran teröristleri görmedim, silah seslerini duydum. Daha önceden bölgede teröristler olduğu, ziyaretin riskli olduğuna yönelik bir uyarı gelmedi. Efkan Bey tekrar aradı, helikopter tahsis ettikleri ifade etti. Ardavuç’a gittik, mitingimizi yaptık, açılışı gerçekleştirdik. Erzurum üzerinden de Ankara’ya dönüş yaptık.”

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kendisine yönelik bir suikastte bulunulacağına yönelik bilgi iletildiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz’un ertesi günü Bakırköy’den Pendik’e deniz aracıyla geçtim. Oradan karayoluyla Ankara’ya gittim. Meclis’e gittikten sonra akşam eve döndüm. Emniyetten bize bir duyum iletildi. Bulunduğumuz odada elektriğin yanmamasını, bulunmadığımız odanın elektriğini yakmamız istendi. Bana yönelik bir suikast ihtimalinin çok güçlü olduğu ifade edildi.

İlerleyen günlerde koruma sayısı artırıldı. Uzun namlulu silahlar korumalara tahsis edildi. Allah’ın verdiği bir can. Ülkenin çıkarları için uğraşıyoruz, hiçbir kişisel beklentimiz yok. Türkiye’yi karıştırmak isteyenler vardır. Bir bedel ödenmesi gerekiyorsa vatandaşın değil, gerekirse bu bedeli biz rahattıkla ödeyebiliriz.
Kılıcdaroğlu, kendisine yönelik saldırıyla neyin amaçlandığı konusunda ise “Ana muhalefet partisi genel başkanının bir suikaste kurban gitmesi herhalde Türkiye’yi karıştıracaktır, dengeleri sarsacaktır diye düşünmüşlerdir” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.