Genel Sekreter Sındır, “çiftçilerimizin emekleri yok oldu!”

Genel Sekreter Sındır, “çiftçilerimizin emekleri yok oldu!”
  • 31 Ağustos 2016 09:15

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Ödemiş’in Tekke Mahallesi’nde aşırı yağan dolu sonucu zarar gören tarım alanlarını ve üreticilerin yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı. Sındır, “Teke Mahallesine yağan dolu sonucu üreticilerimizin emekleri yok oldu. Çiftçilerimizin, mağduriyetleri giderilmeli; kamu bankalarına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenmeli” dedi.

“BORÇLAR ERTELENMELİ”

Ödemiş Teke Mahallesinde yaşanan dolu nedeniyle üreticilerinin yaşadığı sorunları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´e soran Sındır, “Üreticilerin Haziran ayında ekimini ve bugüne kadar bakımını yaptığı brokoli ve patatesler hasat öncesi yok oldu. Yağan dolu aynı zamanda dikili ağaçlara ve özellikle yakın zamanda hasadına başlanacak elma ve kestane ağaçlarına da büyük zarar verdi. Yağan dolu ve buna bağlı afetten etkilenen çiftçilerimizin, mağduriyetleri giderilmeli, kamu bankalarına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenmelidir” dedi.

“DEVLET ÜRETİCİLERİMİZİ KENDİ HALİNE BIRAKAMAZ”

Üreticilerin yaşadığı sıkıntılara ve sorunlara ivedilikle çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Genel Sekreter Sındır, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sorunun çözümü konusunda ivedilikle gerekli adımları atmalı ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmelidir. Bu kamu yararına ortaya konacak bir çözümdür. Çiftçilik zor bir zanaat, yoğun emek isteyen, çaba isteyen zor bir meslek. Bugün yüzlerce üreticimizin tarlada hasadı bekleyen mahsulleri dolu felaketi nedeniyle yok oldu. Devlet üreticilerimizi kendi haline bırakamaz. Unutulmamalıdır ki, sel, dolu, don vb doğal afetler çiftçimizin, üreticimizin önleyebileceği şeyler değildir. Çiftçimizin doğal afete karşı önlem almama gibi bir suçu olmadığını unutmamalıyız” dedi.

“ÜRETİCİLERİMİZİN ALINTERİ, EMEĞİ YOK SAYILMASIN”

Tarımda riskin ve belirsizliğin çok yüksek olduğunu belirten Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Tarım, bütün doğa ve çevre koşullarına bağlı olarak risk ve belirsizlik koşulları altındadır. Bugün Ödemiş Teke Mahallesinde üreticilerimiz bir dolu felaketi ile karşılaştı ve bütün mahsulü yok olup gitti. Ödemişli çiftçilerimiz bu yıl patatesin çok düşük fiyatlardan satılmasından dolayı emeğini karşılayamadığı için ürününü çürümeye terk etti. Üreticimiz şimdi de doğal afetten darbe yedi. İlaç, gübre, mazot ve elektrik gibi girdilerin yüksek fiyatları nedeniyle yaşamını borçla sürdürmek zorunda olan üreticimizin elinden tutulmazsa bu sorunun altından kalkamazlar. Üreticilerimizin alınteri, emeği yok sayılmasın. CHP, olarak üreticilerimizin Meclis’te sesi olmaya devam edeceğiz.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

Genel Sekreter Sındır’ın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorular şöyle:

1.           Ödemiş – Tekke Mahallesinde, yağan dolunun neden olduğu afet bölgesinde zarar gören tarım alanlarında ne gibi çalışmalar yapılmaktadır- yapılacaktır?

2.           Çiftçilerimizin zararlarının karşılanması konusunda ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

3.           Zarar gören çiftçilerimizin Kamu Bankalarına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizsiz ertelenmesi konusunda herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.