Gençler işsizliğe bakışlarını Bornova’da anlattı

Gençler işsizliğe bakışlarını Bornova’da anlattı
  • 4 Aralık 2017 09:07

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı desteği ile Pi Gençlik Derneği ve Bornova Belediyesi ortaklığında 29 Kasım’da başlayan ve 4 gün süren Genç Bak-İş 2 Projesi Ulusal Zirve Toplantısı tamamlandı. “Gençlerin Gözünden Türkiye’ de Mesleki Eğitim ve Genç İşsizliği” başlıklı toplantı için Türkiye’nin 81 ilinden 81 sivil toplum temsilcisi gencin biraraya geldiği Zirve’de, gençlerin iş sahibi olma yolundaki arayışlarına ışık tutacak bilgiler aktarıldı. Zirve’nin sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde yayınlanacağı açıklandı. Pi Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Begüm İntepeler İşten, 2014 yılında kurdukları dernekleri aracılığıyla gençlik hakları ve sorunları üzerine çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bornova Belediyesi’nin desteği ile organize ettiğimiz Genç Bak-İş
2 Projesi’nin Ulusal Zirve Toplantısı’nı 29 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirdik. 81 ilden sivil toplum temsilcisi genç arkadaşlarımızı Bornova’da ağırladık.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) desteği ile Bornova Belediyesi ve Pi Gençlik Derneği ortaklığında yürütülen Genç Bak-İş 2 Projesi’nin Ulusal Zirve Toplantısı Bornova Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi ve Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nin salonlarında dört gün boyunca genç işsizliği konusunda düzenlenen oturumlara büyük ilgi gösterildi. Mesleki eğitimin yaygınlaşması ve daha nitelikli hale gelmesi konusundaki çalışmalara katkı sağlama amacını da taşıyan Zirve’de “Saha Çalışmaları Deneyim Paylaşımı”, “AB Müzakere Fasılları”, “Mesleki Eğitim İçin Rehberlik Servisi’nin iyileştirilmesi”, “Gençlerin Gözünden Türkiye’de Mesleki Eğitim ve Genç İşsizliği”, “Gençlik Çalışmaları, Gönüllülük ve Fırsatları”
başlıklarında oturumlar düzenlendi. Sanayi kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileriyle çeşitli üniversitelerden uzmanların deneyimlerini aktardığı Genç Bak-İş 2 Projesi’nin, ikinci buluşması da Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde başarıyla tamamlandı.

Pi Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Begüm İntepeler İşten, 2014 yılında kurdukları dernekleri aracılığıyla gençlik hakları ve sorunları üzerine çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bornova Belediyesi’nin desteği ile organize ettiğimiz Genç Bak-İş 2 Projesi’nin Ulusal Zirve Toplantısı’nı 29 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirdik. 81 ilden sivil toplum temsilcisi genç arkadaşlarımızı Bornova’da ağırladık. Genç işsizliği ve gençlerin mesleki eğitimi tercih etmeyişleri üzerine yaptığımız araştırmaların yanı sıra Genç Bak-İş 2’nin konusu olan rehber öğretmenlerin de gençlerin mesleki eğitimi tercih etmeleri ya da etmemeleri üzerindeki etkileri ve bakış açısını değerlendirdiğimiz anketlerin sonuçları üzerine konuştuk. Raporunu da önümüzdeki günlerde yayınlayacağımız bu araştırma;
hem gençlere hem rehber öğretmenlere hem de eğitim sistemi üzerindeki karar alacılara inanıyorum ki fayda sağlar nitelikte olacak” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Cemil Tugay’dan İZDOĞA’ya kritik atama

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Pi Gençlik Derneği çatısı altında toplanan gençlerin İzmir’de büyük bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirdiğini belirterek, “Bornova Belediyesi olarak onlara destek olmaktan mutluluk duyduk. Gençlerin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğin yine gençler tarafından derinlemesine irdelenmesi gerçekten çok önemli. Burada ortaya çıkan fikirlerin gençlerin geleceklerini oluşturmalarında önemli etkileri olacağına inanıyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.