Geçmişin izi bu sergide

Geçmişin izi bu sergide
  • 12 Ekim 2017 11:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Meydanı’nda tarih kokan farklı bir sergiye ev sahipliği yapacak. 1884 – 1974 yılları arasında yaşayan ünlü mimar ve plancı W.M Dudok’un 1954 yılında İzmir için çizdiği projelerin maketi, tarihe meraklı İzmirliler’in ilgisine sunulacak.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Yaşar Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Hollanda Delft Üniversitesi,  Hollanda Mimarlar Enstitüsü ile İzmir Mimarlar Odası ve Hollanda Büyükelçiliği,  13 – 14 Ekim tarihlerinde İzmirliler’i 1950’lili yıllara doğru tarih yolculuğuna çıkaracak. Konak Meydanı’nda “Dudok İzmir’de: Bir Mimarın Kaybolmuş Hayali Sergisi” isimli sergi açılacak. Sergide 1884 – 1974 yılları arasında yaşayan Hollandalı mimar ve plancı W. M Dudok’un İzmir için yaptığı ama gerçekleştiremediği tasarımlar ilk kez gözler önüne serilecek.

1954 yılında belediye başkanı Rauf Onursal’ın daveti üzerine İzmir’e gelen,  belediye ve tiyatro binası tasarlayan Dudok’un orijinal el çizimlerinden yola çıkılarak hazırlanan maketler sergide büyük ilgi görecek. Ayrıca 1954 yılında İzmir Belediyesi şehir plancılarının çizmiş olduğu sahil planı da esas alınarak yapılan maket de sergide yerini alacak. Saat 12.00’da açılacak sergi 18 Ekim’e kadar Konak Meydanı’nda, 19 – 26 Ekim tarihleri arasında da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

 

Sempozyum da var

Serginin yanı sıra 13 – 14 Ekim tarihlerinde “Dudok İzmir”de konulu bir sempozyum da düzenlenecek. Sempozyumda Dudok’un tasarım yaklaşımlarının yanı sıra Konak Meydanı’nın dünü bugünü mercek altına alınacak. Türk ve Hollandalı mimarların katılacağı sempozyum İzmir Mimarlar Odası’nda gerçekleştirilecek. Sempozyumun başlama saati ise 14.00.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.