Gaziemirliler doğa için pedalladı

Gaziemirliler doğa için pedalladı
  • 27 Mart 2017 12:35

Gaziemir Belediyesi’nin ‘Arabadan in, bisiklete bin,’ ‘Doğa için pedalla’ sloganıyla üçüncüsünü düzenlediği Bisiklet Festivali’ne 250’ye yakın bisikletçi katıldı. Festivalin bir ilk olduğunun altını çizen Başkan Şenol, amaçlarının vatandaşları doğayla ve sporla buluşturmak olduğunu söyledi.

Gaziemir Belediyesi’nin üçüncüsünü düzenlediği Bisiklet Festivali’ne Gaziemir Aktif Pedal topluluğuna üye 250’ye yakın bisikletçi katıldı. ‘Arabadan in, bisiklete bin,’ ‘Doğa için pedalla’ sloganıyla düzenlenen festivale katılan bisikletçiler, Abdullah Arda Meydanı’ndan yola çıktı. Vatandaşları doğa ve sporla buluşturmak, doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bisiklet turu, Akçay Caddesi üzerinden Sarnıç Gölet’e kadar devam etti. 30 kilometrelik parkurda ter döken bisikletçiler Sarnıç Gölet Alanı’nda düzenlenen etkinliklerle gönüllerince eğlenip yorgunluk attı.

En değerli mirasımız çevre

Bu bisiklet festivalinin bir ilçe belediyesi tarafından düzenlenen ilk festival olduğunun altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, festivale katılan bisikletçilere teşekkür etti. İnsanları doğa ve sporla buluşturmak, doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla bisiklet festivalini düzenlediklerini söyleyen Başkan Şenol şöyle devam etti: “Ülkemizin havası en temiz ili olarak Çanakkale seçilirken, Gaziemir’de havası en temiz ilçe seçildi. Gaziemir ormanlarıyla, doğasıyla oksijen deposu. Ben de yeşili seven biri olarak kentteki yeşil miktarını ikiye katladım. Gaziemir’de yaşayan herkes adına bir ağaç diktim. Şimdi yeni hedefim bu sayıyı ikiye katlamak. Çevreyi, doğayı katletmeye, ormanları yok etmeye çalışanlara inat daha çok yeşil alan yaratcağız. Çünkü bu ülkenin geleceği çocuklara bırakacak en değerli mirasımız çevre. Hep birlikte çevreye ve doğaya sahip çıkmalıyız.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.