Gaziemir’in şampiyon mucitleri

Gaziemir’in şampiyon mucitleri
  • 10 Mart 2017 11:11

Marmara Üniversite’nin düzenlediği 2.Uluslararası Marmara Robot Olimpiyatları’nda dünya ikincisi olan Kocatürk Koleji Teknoloji Ekibi, mutluluklarını Başkan Şenol’la paylaştı. Ekibi kutlayan Şenol, “Teknoloji ve yazılım alanında özel bir proje hayata geçireceğiz” diye konuştu

 
Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robot Kulübü tarafından organize edilen 2.Uluslararası Marmara Robot Olimpiyatları’nda, Gaziemir Kocatürk Koleji Teknoloji Ekibi dünya ikincisi oldu. İstanbul’un Fethi, Bayrak Yarışı, Kara Şimşek, Robotenis, Şefin Spesyali, Mini Sumo ve Serbest kategorilerinde 215 projenin yarıştığı etkinlikte rakiplerini geride bırakan öğrenciler Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u makamında ziyaret ederek, mutluluklarını paylaştı. 15 Temmuz darbe girişiminde kolunu kaybeden Gazilere atfen yaptıkları ‘Robot El Projesiyle’ dünya ikincisi olan öğrenciler projeleri hakkında Başkan Şenol’a bilgi verdi. Yeni hedeflerinin Temmuz ayında Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’de düzenlenecek Robot Challange yarışmasında altın madalya olduğunu ifade eden Teknoloji Ekibini kutlayan Başkan Şenol, “Başarınızla kentimizin adını dünyaya duyurdunuz. Sizlerle gurur duyuyorum” dedi.


‘Yazılım ve teknoloji atağı’

Ziyarette Gaziemir Kocatürk Koleji Okul Müdürü Erkan Uray ile öğrenciler, bugüne kadar kendilerine verdiği destek için Başkan Şenol’a teşekkür etti. Son dönemde birçok özel lise, özel okul ve kolejin açılmasıyla Gaziemir’in yeni eğitim üssü haline geldiğini belirten Şenol, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Göreve geldiği günden bu yana eğitime büyük önem verdiğini anlatan Başkan Şenol, ‘Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentler hızla ilerler’ anlayışıyla bu alanlara önemli yatırımlar yaptıklarını anlattı. Şenol, “Okullarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için özel bir çaba harcıyoruz. GAZİGEM eğitim kampusumuzda 3 bin öğrenciyi sınavlara hazırlıyoruz. Çağın gereksinimleri doğrultusunda projeler hayata geçiriyoruz. Eğitim alanındaki yeni projemizle teknoloji ve yazılım alanında çocuklarımızın kendilerini yetiştirmelerini, geleceğe hazırlanmalarını sağlayacağız. Çünkü geleceğe bilim, yazılım ve teknoloji şekil verecek” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.