Gala Gecesi’ne büyük ilgi

Gala Gecesi’ne büyük ilgi
  • 24 Nisan 2018 10:51

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen “Uluslararası Halk Dansları Festivali” Sığacık’ta düzenlenen Gala Gecesi’yle tamamlandı. Gecede konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “İyi ki insanlık tarihini en büyük dehalarından, liderlerinden biri olan Mustafa Kemal Atatürk bu topraklardan çıkmış. Onun sayesinde bugün dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramı kutluyoruz” dedi.

 

Seferihisar Belediyesi tarafından 6.kez düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali’nde Seferihisarlı çocuklar Sırbistan, Ukrayna, Polonya, Romanya ve KKTC’den gelen 105 çocuğu misafir etti. Çocuklar bir hafta boyunca Seferihisarlı ailelerin yanında kaldı. Büyük bir kaynaşma ve dostluk yaşayan çocuklar Seferihisar merkez, Ürkmez, Orhanlı, Tire ve en son Gala Gecesi’nde Sığacık Teos Marina’da halk danslarını sergiledi.

 

23 Nisan Pazartesi günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98.yıldönümü kutlamalarında Sığacık’ta Gala Gecesi düzenlendi. Çocuklar programdan önce düzenlenen korteje yöresel kıyafetleriyle katıldı. Sığacık’ta bulunan vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği kortejde renkli görüntüler ortaya çıktı. Kortejin ardından Teos Marina’da düzenlenen Gala Gecesi’nde tüm çocuklar yöresel danslarıyla sahneye çıktı. Seferihisar Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri ve İzmir Ata Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi gösterileriyle gecede yer aldı.

 

Programda Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, çocuklara bu günün anısına birer plaket verirken, Turizm Haftası nedeniyle Teos Marina ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Teos Marina Müdürü Faruk Günlü tarafından verildi.

 

Gecede konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “6 yıldır bu organizasyonu yapıyoruz ve 6 yıldır Seferihisarlılar yurtdışından gelen çocukları misafir ediyor. Bunun çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. 105 misafir çocuğumuzu evlerinde ağırlayan konuksever Seferihisarlılara çok teşekkür ediyorum. Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram, bu bayram. Dünyanın bildiği, insanlık tarihinin en büyük dehalarından, en büyük liderlerinden biri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara emanet ettiği bu anlamlı bayramı coşkuyla kutluyoruz. İyi ki bu topraklardan çıktı bu dahi önder, bugün bu gururu onun ve onunla birlikte mücadele eden Atalarımız sayesinde yaşıyoruz. Onun izinden sonuna kadar yürüyeceğiz ve çocuklarımızı geleceğimizin güvenceleri olarak onun ışığında yetiştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi

 

Gösterilerin ardından çocuklar misafirleri oldukları aileler tarafından alınarak misafir edildikleri evlerine döndü. Misafir ekipler 25 Nisan Çarşamba günü Seferihisar’dan ayrılarak ülkelerine dönecek.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.