Fibromyalji Sendromu nedir?

Fibromyalji Sendromu nedir?
  • 6 Ekim 2018 16:44

Fibromyalji Sendromu, yaygın kas ağrıları,yorgunluk,bitkinlik ve uyku bozukluğu ile seyreden,hassas noktaların varlığı ile tanıda önemli yer aldığı kronik bir ağrı sendromu olarak adlandırılıyor. Özel Ege Sante Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hakan Demirel, hastaların çoğunun 30-55 yaş arası olduğunu belirtti. Durum hakkında bilgilendirme yapan Demirel, şu açıklamalarda bulundu.

“Hastaların yarısında yakınmaları başlatan fiziksel yada duygusal veya viral bir enfeksiyon öyküsü mevcuttur. Fibromyalji sendromunda en sık görülen ve en karakteristik olan yakınma yaygın ağrı ve yorgunluktur. Genellikle boyun ve omuzlardan başlar. Tüm vücutta yaygındır. Beraberinde şişlik hissi de vardır. Stres,yorgunluk,gürültü ve hava değişiklikleri ağrıyı tetikler. Hastalar sabah yataktan yorgun kalktıklarını,gece sık sık uyandıklarını yada uykuya dalmakta güçlük çektiklerini ve ne kadar uyusalar da dinlenemediklerini ifade ederler. Fizik muayenede en anlamlı bulgu hassas noktaların varlığıdır.Bu hassas noktalar vücutta yaygın olarak tanımlanmış 18 noktadır. Bu noktaların 11’inde basmakla hassasiyet olması tanı kriterlerinden birini oluşturmaktadır. Diğer tanı kriteri ise en az 3 aydır yaygın vücut ağrısı olmasıdır.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.