FETÖ velileri de fişlemiş!

FETÖ velileri de fişlemiş!
  • 23 Ağustos 2016 09:49

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’nin finans ayağına yönelik yaklaşık bir yıldır süren soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, örgütün eğitim kurumları, dershane, yurt ve özel okullarında yapılan aramalarda ele geçirilen belgeler ile öğrenci ailelerine yönelik gerçekleştirilecek düzenli ziyaretlerde sorulması gereken sorular ve uyulması gereken kuralların yer aldığı metinlere yer verildi.

Fetullah Gülen’in “bir numaralı” sanık olarak yer aldığı 13’ü tutuklu 111 sanık hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde hazırlanan 2 bin 527 sayfalık iddianamede, “Örgütün gerçekleştirdiği faaliyetler” başlığı altında, örgüt üyelerinin düzenli olarak kendi eğitim kurumlarındaki öğrencilerin ailelerine ziyaretlerde bulunduğu belirtildi.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen ve 6’sı şikayetçi, 60’ı mağdur olmak üzere 220 tanık ifadesine yer verilen iddianamede, veli ziyaretlerinde yapılması gerekenlerin madde madde talimatlandırıldığı, FETÖ/PDY’nin insan ve finans kaynaklarından olan dershane ve öğrenci yurtlarındaki öğrencilerin ailesinin sosyal ve ekonomik durumunun öğrenildiği, aile desteği ve çocuğun sevgisinin kazanılmaya çalışıldığı ayrıca ziyaret edilecek öğrenci ile ilgili babanın işi, ailenin giyim tarzı, okunan gazeteler, fikri ve ideolojik yapı, sosyal ve maddi durum, ailenin moral değerinden ziyaret sırasında sunulan ikram çeşitliliğine kadar her şeyin kayıt altına alınarak fişleme yapıldığının anlaşıldığına yer verildi.

Örgüte en önemli eleman temin etme yeri 

İddianamede, FETÖ’nün yurt içinde ve dışındaki yüzlerce eğitim kurumunda aynı çalışmayı yaptığına işaret edilirken, örgütün en önemli eleman temin etme yerinin eğitim kurumları olduğu vurgulandı. Ailenin sosyal durumunu, velinin ne iş yaptığını, fikri yapısını, giyim tarzı ve tercihlerini, okunan gazeteleri, ailede çocuğa verilen önemi, herhangi bir ideolojiye sahip olup olmadığını öğrenmek adına bu ziyaretlerin gerçekleştirildiği kaydedilen iddianamede, örgütün üyelerinden güven ve muhabbet ortamı oluşturmaları istediği ifade edildi.

“Gizli iş yapıyor imajı vermeyin” 

FETÖ üyelerinin öğrenci ailelerine gerçekleştireceği ziyarette dikkat etmeleri gerekenler ise iddianamede şöyle yer aldı:

“Yanınızda çocuğun arkadaşlarından ya da talebelerden biri olmalı. Sizi orada görgü yönüyle sıkıntıya düşürmeyecek birini seçin, zamanında hareket edin. Talebenin bizi alması en uygundur. Giyiniş ve temizliğe dikkat edin. Görüşmenin hayırlı geçmesi için dua edin. Yolda ağırbaşlı yürüyün. Gördüğünüz insanlarla merhabalaşın, eve girişte ev sahibi ve talebeye öncelik verin. Rahat hareket edin, rahatsız edici bakış ve davranışlardan kaçının. Gizli bir iş yapıyor imajı vermeyin. Karşı tarafa gerekli iltifatlarda bulunun. Çocuğun başarılı olabileceğini anlatın. Ailenin en büyüğünü muhatap alın. Kaçamak cevaplar vermeyin, anlaşılır tarzda konuşun. Değer verdiğinizi hissettirin. Rahatsız edici derecede zile basmayın. Yeriniz gösterilmeden oturmayın. Kimsenin sözünü kesmeyin. Yemekte konuşurken dikkat edin, tıka basa yemek yemeyin. Yapılan zahmetlere karşı nankör olmayın. Karşı davette bulunun. Lüzumsuz meselelerden bahsetmeyin, devlet meselelerine girmeyin. Bilmediğiniz konularda konuşmayın. Çok uzun süreli kalmayın, ayrılırken teşekkür edin ve davetinizi yenileyin. Memnuniyetinizi başkalarının yanında paylaşın. Ailenin iyi yanlarını başkalarının yanında paylaşın. Aileye selam gönderin, ziyaretleri mutat hale getirin.”  (a.a)

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.