FETÖ Operasyonu sanayi devine sıçradı

FETÖ Operasyonu sanayi devine sıçradı
  • 28 Temmuz 2016 10:24

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında operasyonlar devam ederken sanayi devi SOCAR PETKİM’de aralarında üst düzey yöneticilerinde bulunduğu çok sayıda işçinin işine son verildiği öğrenildi. Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetler içerisindeki bir grup asker tarafından 15 Temmuz akşamı darbe teşebbüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın halkı meydanlara çağırması ile önlenirken, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalarda kamu kurum ve kurumlarında binlerce FETÖ üyesi çalışan tutuklanmış, açığa alınmış yada görevden uzaklaştırmıştı. Devlet içerisindeki FETÖ üyesi çalışanlara yönelik temizlik devam ederken, operasyon İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan sanayi devi SOCAR PETKİM’e de sıçradı. Şirkette aralarında üst düzey yöneticilerinde bulunduğu çok sayıda işçinin işine son verildiği öğrenildi.

PETKİM GENEL MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Petrokimya Holding AŞ (PETKİM)’in Genel Müdürü Saadettin Korkut Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.
Petrokimya Holding AŞ (PETKİM)’in Genel Müdürü Saaddettin Korkut’un Karşıyaka ilçesinde bulunan evine Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddia edilen Korkut gözaltına alındı. Yapılan aramalarda Korkut’un evinde birçok belge ve bilgiye ulaşıldığı öğrenildi.
Ayrıca Korkut’un, akşam saatlerinde çalışanlarına mesaj atarak istifa ettiğini duyurduğu öğrenilirken Korkut’un Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.

İŞTEN ÇIKARMALAR VERİMSİZLİK NEDENİYLE İDDİASI 

SOCAR Petkim, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında kendilerine yönelik bir operasyon düzenlendiği iddialarının asılsız olduğunu bildirdi. Socar Petkim’deki işten çıkarılmaların ise şirketin kendi idari tasarrufu sonucu gerçekleştiği FETÖ/PDY soruşturmasıyla bir ilgisini olmadığını da kaydedildi. Socar Petkim yetkilileri, 25 kişinin iş akdinin verimlilik yetersizliği gibi nedenlerle feshedildiği bildirdi. İşten çıkarılmalar sebebiyle yaşanabilecek olası bir gerginliği önlemek amacıyla Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenliği sağlamak üzere sivil bir ekibin şirkete yönlendirildiği da kaydedildi.

SANAYİ DEVİNDEN AÇIKLAMA

Petkim PetroKimya Holding A.Ş.’den görevden alınmalarla ilgili yapılan açıklamada, “Petkim’in çeşitli departmanlarında görev yapan 27 çalışanımızın iş akdi, norm kadro yapılanması ve verimlilik amacıyla tüm yasal hakları ödenmek suretiyle feshedilmiştir” denildi.
Dünyaca ünlü sanayi kuruluşları arasında yer alan Socar Petkim, basında yer alan görevden alınmalarla ilgili bir açıklama yaptı. Çeşitli departmanlarda 27 çalışanın iş akdinin feshedildiği belirtilirken, açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:
“SOCAR Türkiye’nin iştiraki olan Petkim, yönetim kurulumuzun aldığı karar kapsamında, iş süreçlerini daha dinamik hale getirmeyi amaçlayan tepeden aşağıya yeniden yapılanma içinde bulunmaktadır. Halen Petkim’de gerçekleştirilen organizasyonel değişiklikler de üç aydır sürdürülen bu çalışmaları kapsamaktadır. Petkim’in çeşitli departmanlarında görev yapan 27 çalışanımızın iş akdi, norm kadro yapılanması ve verimlilik amacıyla tüm yasal hakları ödenmek suretiyle feshedilmiştir.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

“PETROL-İŞ, İŞTEN ÇIKARMALARIN DAYANAĞINI BİLMEK İSTİYORUZ” 

Öte yandan, işten çıkarılmalarla ilgili işçilere ve bağlı oldukları sendikalara bir açıklama yapılmadığı ileri sürüldü.

Petkim ve Star Rafinerisi’nde örgütlü olan Petrol-İş Sendikası’nın Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, konuyla ilgili yönetim kurulu toplantısı düzenlediklerini belirtip, “İşten çıkarma dayanakları ne ise bilmek istiyoruz. Konuyla ilgili daha net bir açıklamayı toplantının ardından yapacağız” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.