‘FETÖ’ itirafçısı denen ‘imam’: Ameliyat eldivenleriyle isimsiz ihbar mektupları yazdık

‘FETÖ’ itirafçısı denen ‘imam’: Ameliyat eldivenleriyle isimsiz ihbar mektupları yazdık
  • 17 Ocak 2017 11:25

‘FETÖ’ soruşturması kapsamında ‘örgüt imamı’ olarak anılan Haluk S. isimli itirafçının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde bazı askerlerin bertaraf edilmesi için isimsiz ihbar mektupları yazdıklarını söylediği öne sürüldü.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre Manisa’da ifade veren Haluk S., 1998 yılında, Gülen Cemaati’nin ‘Ankara imamı’ olduğu belirtilen Mehmet Ali Büyükçelebi ve ‘Deniz Kuvvetleri Komutanlığı imamı’olarak anılan Kamil Kaya ve Hüseyin D. İle birlikte kendisine Ankara’da yapılanma oluşturacaklarının tebliğ edildiğini söyledi.

‘FEM dershanesinde örgütlenme eğitimi aldık’

Üniversite okurken FEM dershanesinde bir hafta kadar eğitim aldıklarını ve Cemaat mensuplarının nasıl örgütleneceği ve tedbir yöntemleri konusunda kendilerine bilgi verildiğini anlatan Haluk S. şöyle devam etti: “Ayda bir kez İstanbul’a gidip Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ülke imamı Kamil Kaya’ya rapor veriyorduk. Görüşmelerden birinde Kaya evlenmem gerektiğini, askeriye içinde rahat hareket edebilmek için Alevi kökenli bir aday bulduklarını söyledi. Bu kişiyle tanıştım. Uğurlu evli olduğundan, onunla aile olarak görüşme yapmamız gerekiyordu ve düğünden önce imam nikâhıyla evlendik. Evlilikten sonra ben Uğurlu ile eşim de onun eşiyle görüşüyordu. Uğurlu askeriyeden istihbari bilgiler getiriyor, eşi de eşime lojmandaki bilgileri aktarıyordu. Bunları raporlayıp Hüseyin D. ile İstanbul’a gidiyorduk.”

‘Dikmen’deki evde isimsiz ihbar mektubu yazıyorduk’

Haluk S., TSK’da bulunan Gülen Cemaati mensuplarının isimsiz ihbar mektubu yazma talimatı verdiğini de söyledi.

İtirafçı, ihbar mektuplarını nasıl yazdıklarını şöyle anlattı: “Kaya’nın, cemaatin yetiştirdiği elemanlara TSK içerisinde sıkıntı yaşatan komutanlar ya da mesai arkadaşlarının bertaraf edilmesi için bu kişilerin zaafları doğrultusunda isimsiz ihbar mektuplarının gönderilmesi talimatı vermesi üzerine, Dikmen’deki evde yapı sorumlularından M.K.C. vasıtasıyla steril olarak hazırlanmış bilgisayarda ameliyat eldiveni kullanarak yazmış olduğu isimsiz ihbar mektuplarını Genelkurmay Başkanlığı’na Hüseyin D. ile birlikte gönderiyorlardı.”

Dikmen’de kiraladıkları evde takip ettikleri subaylarla ilgili inceleme yaptıklarını kaydeden Haluk S., “Bu evde bir yazıcı, bir de bilgisayarımız vardı. Bilgisayar ve yazıcı isimsiz ihbarlar ve dokümantasyon için kullanılıyordu” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.