Eşya ve giysi bankası yüzleri güldürdü

Eşya ve giysi bankası yüzleri güldürdü
  • 13 Aralık 2018 10:44

Eşya ve Giysi Bankası’ndan 11 ayda 1138 kişi yararlandı
Paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan Buca Belediye Eşya ve Giysi Bankası, 2018 yılının ilk 11 ayında toplam bin 138 vatandaşın yüzünü güldürdü. Hayırseverler ve ihtiyaç sahiplerini buluşturan uygulama anlamlı paylaşımların vazgeçilmez adresi haline geldi. Kıyafetten mobilyaya birçok eşyanın belediye tarafından temizlenerek mağaza standartlarında görücüye çıktığı Eşya ve Giysi Bankası’ndan ilçede eğitim gören üniversite öğrencileri de yararlanıyor.
Buca Belediyesi Çamlıkule Kültür Sanat ve Spor Merkezi’nde hizmet veren Eşya ve Giyim Bankası, ilçe sınırları içinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin imdadına koşuyor. Belediye, Eşya ve Giysi Bankası sayesinde dar gelirli vatandaşlara ve öğrencilere, ihtiyacı olan tüm eşyaları temin etme imkânı sunuyor. Kıyafetten mobilyaya, mutfak eşyasından beşiğe kadar birçok ürünün yer aldığı bankadan, geçtiğimiz 11 ayda 384’ü eşya, 754’ü giysi yardımı olmak üzere toplam bin 138 vatandaş destek aldı.
Bağışlar evden teslim alınıyor
Kullanmadıkları eşyalarını bağışlamak isteyen vatandaşlar hafta içi saat 08.00 – 17.00 saatleri arasında 439 10 10 ( 3411) no’lu telefondan yetkililere bildiriyor. Eşyaları hayırseverlerin evlerinden teslim alan belediye, tek tek kontrolden geçirip temizliğini yaptıktan sonra vatandaşların beğenisine sunuyor. Gelinlikten, takım elbiseye, ayakkabıdan tişörte kadar her türlü giyim eşyasının bulunduğu bankada yazlık ve kışlık olarak mevsime göre sergileme yapılıyor. Öte yandan, bankaya ikinci el eşyaların yanı sıra mağaza sahipleri tarafından sıfır eşyalar da bağışlanabiliyor.
Kimler faydalanabiliyor
Eşya ve Giysi Bankası’ndan yararlanmak isteyen vatandaşların belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Belediye yetkilileri gerekli incelemeleri yaptıktan sonra, gelen talepleri bankadaki stoklar çerçevesinde ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırıyor. Belediye görevlileri teslim ettikleri eşyaların yerleştirilmesine ve kurulmasına da destek oluyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.