Erzincanlılar Bayraklı’da buluştu

Erzincanlılar Bayraklı’da buluştu
  • 28 Şubat 2017 10:25

İzmir’de yaşayan Erzincanlılar, Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu’nda bir araya geldi. Geceye katılan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Askerliğimi yaptığım Erzincan’dan bakır işçiliği çıkar, güzel yemekler çıkar, vatan haini çıkmaz” dedi.

Çeşitli sebeplerle memleketleri Erzincan’dan İzmir’e göç ederek hayatlarına burada devam eden sonra dernekleşip, birlik, beraberlik ve dayanışma için zaman zaman bir araya gelen Erzincanlılar, illerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde Bayraklı’da buluştu. Etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yanı sıra Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Tarım Gıda, Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Erzincan Dayanışma ve Kültür Derneği yöneticileri ile çok sayıda Erzincanlı katıldı.

SİZLERLE GURUR DUYUYORUM

Erzincanlıların vatanseverliğine vurgu yapan başkan Hasan Karabağ, “Benim arkadaşlarıma bir talimatım var. ‘Eğer bir derneğin etkinliğinde Türk bayrağı asılı değilse, Atatürk resmi yoksa beni çağırmasınlar gitmem’ dedim. Bu dediklerim yoksa kesinlikle gitmiyorum. Ama Erzincanlı bu duyguyu yüreklerinde taşıyor. Askerliğimi yaptığım topraklar olduğu için oraları çok iyi bilirim. Erzincan’dan bakır işçiliği çıkar, güzel yemekler çıkar, vatan haini çıkmaz. Erzincanlılarla gurur duyuyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.