Erten: “Nasreddin Hoca, milli meselemizdir”

Erten: “Nasreddin Hoca, milli meselemizdir”
  • 5 Nisan 2018 16:11

Karabağlar Belediyesi tarafından kaderine terk edilen 100 Milyon TL’li Uzundere Rekreasyon Alanı ve Nasrettin Hoca Parkı’yla ilgili bir tepki de AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten’den geldi. Nasrettin Hoca’nın milli bir mesele olduğuna belirten Başkan Erten, “Nasreddin Hoca’yı rezil etmek, ayağa düşürmek haddimiz değildir” dedi.

Karabağlar Belediyesi tarafından önceki CHP’li belediye başkanları tarafından, projelendirilen, yaptırılan ve kaderine terk edilen Uzundere Rekreasyon Alanı ve Nasrettin Hoca Parkı’na tepkiler arka arkaya gelmeye devam ediyor. Son tepki de AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten’den geldi. Başkan Erten, internet, görsel ve yazılı basına düşün haberler üzerine yerinde inceleme yapıp, kaderine terk edilen milyonluk yatırımla ilgili sosyal medyada hem bilgi hem de tepki verdi.

Nasrettin Hoca’nın milli mesele olduğunu altını çizen, milli değer olan Nasrettin Hoca’nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak kabul edildiğini ve sadece Türkiye’de değil Dünya’nın bir çok ülkesinde,  arı duru dil ile, mizah yaparak, fıkra, hikaye ile anlatan kişi olduğunu belirten AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, “ Anadolu’nun halk bilgesi, mizahçısı, din adamı Nasrettin Hoca’mıza sahip çıkmak Türkiye’nin milli meselesidir. Nasreddin Hoca, Anadolu toplumunun basit, sade, doğal, içten, samimi yapısını, kültürünü, din adamı kimliği ile, mizah dili ile en iyi ifade eden değerimiz!

İzmir Karabağlar’da Türkiye’ye mal olmuş bir Değerin heykeli ile birlikte bir rekreasyon alanında yaşatılması fikri son derece kıymetli. Ege’de Anadolu’nun toplumsal yapısını arıduru bir dil ile, mizah yaparak, fıkra, hikaye ile anlatan, etkisi sadece Türkiye’de değil, çevre ülkelerde de görülen Nasreddin Hoca’dan söz ediyoruz. UNESCO tarafından 1996-1997 yıllarında Uluslararası Nasreddin Hoca Yılı ilan edilerek, Dünya Kültür Mirasının bir değeri olarak kabul edilmiş.

Karabağlar Uzundere Rekreasyon Alanı, Nasreddin Hoca üzerinden, Türkiye’nin toplumsal hayatı, kültürü, hikayesi, söylencesi, mizahı, sanatı, değerlerinin merkezi olarak öne çıkarma imkanı mevcut iken, ne yazık ki, iki dönemden bu yana Karabağlar Belediyesi’nce bir türlü tamamlanamayan, amacına uygun bir işlev kazanamayan hale getirilmiştir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”

Heykel ile ilgili, maliyetler ile ilgili, işletilmesi ile ilgili sorunlar yumağı büyüdükçe büyümüş, işin içinden çıkılamaz hal alınmıştır. En başta ifade ettiğim gibi, Nasreddin Hoca Milli Meselemizdir! Nasreddin Hoca’yı rezil etmek, ayağa düşürmek haddimiz değildir. Rekreasyon alanını çocuklarımızın Anadolu Kültürünü, Tarihini tanıyacağı, öğreneceği mizahı, söylenceyi, sanatı öğreneceği doğal bir müze olarak öne çıkarma imkanı varken, içkili sosyal tesisler, rekreasyonun birincil meselesiymiş gibi, mekan ruhsatları için koşuşturulması manidar! İzmir’de UNIVERSİAD Üniversite Olimpiyatlarında olduğu gibi, İZBAN’da olduğu gibi Nasreddin Hoca Uzundere Rekreasyon Alanında da çözüm ortağı olmaya hazırız.

Kültür Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız Çözüm Ortağı olarak dahil olabilir!

DISNEYLAND gibi, Rekreasyon Alanı, Nasreddin Hoca üzerinden Anadolu Türk Kültürünün ihya edildiği bir müze, Silikon Vadisi olsun. Lütfen; daha fazla ne Nasreddin Hocamızı, ne de kendimizi rezil edelim!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.