Erdoğan ‘Sarraf Davası’nın Seyrine Göre Referandum İptalini gündeme alabilir

Erdoğan ‘Sarraf Davası’nın Seyrine Göre Referandum İptalini gündeme alabilir
  • 27 Kasım 2017 12:12

İddiayı, “Saraya yakın bir kaynaktan bilgi aldım” diyen Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı bugünkü yazısında gündeme getirdi.
Ataklı, kaynağının iktidarın ‘yeni rejim’den pişman olduğunu söylediğini aktardı.
‘Kaynağa‘ göre bunun iki nedeni var. Birincisi ‘demokratik‘ ülkelerin yaptığı baskıların sarayda endişe yaratması. Ataklı’nın ‘saray kaynağı’ sözün burasında, “Erdoğan, Batılı ülkelerin örtülü ekonomik ambargolarına çok fazla dayanamayacağımızı biliyor” diye konuşuyor.
İkinci faktör ise 2019 seçimlerinde Erdoğan için yüzde 50’nin garanti olmaması.
‘Saray kaynağı’ şu ihtimali anlatıyor: “Anayasa Mahkemesi ihlal yapıldığı gerekçesiyle referandumun iptaline karar verebilir. Erdoğan yönetimi de içe ve dışa karşı hukuka ne kadar bağlı olduğunu göstermek amacıyla hiç itiraz etmez ve eski rejime dönüş yapılır. Ama Erdoğan için önemli olan kendisini garantiye almak. Bu nedenle cumhurbaşkanlığı seçimi en çok oy alanın seçileceği biçimde yeniden düzenlenir, yeni seçim milat kabul edilerek Erdoğan’a iki dönem daha seçilme hakkı tanınır. Buna, rejim kurtulmuş olacağı için muhalefet de pek karşı çıkmaz.”
Saray kaynağı, hükümetin kesin tavır almak için Sarraf davasının sonucunu beklediğini de belirtmiş. Buna göre, Sarraf davası AKP iktidarını kapsamazsa, Erdoğan yukarıdaki formülü devreye sokacak, aksi olursa ‘baskın seçim’e gidecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.