Engelsiz Bornova

Engelsiz Bornova
  • 25 Şubat 2018 11:23

Engelli vatandaşlar için hayata geçirdiği projelerle örnek olan Bornova Belediyesi özel temalı mekanları ile de onların yanında yer alıyor. Son üç yılda özel temalı altı kafeyi kente kazandırırken, Çamdibi’nde açılan Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Kafe ile de fark yaratıyor.

Bornova Belediyesi, hayata geçirdiği özel projelerle her kesimden vatandaşa hizmet veriyor. Kentin dört bir yanında Bornovalıların keyifle zaman geçirebileceği mekanlar yaratan Belediye, Kızlar Kahvesi, Down Kafe, Diyet Kafe, Çınar Evi, Pınar Kafe ve Engelsiz Kafe ile hizmet vermeye devam ediyor. Özellikle dezavantajlı vatandaşların sosyal yaşamda daha fazla varolmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen özel konseptli mekanlarda, özel menüler ve eğlenceli aktiviteler yer alıyor.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen “Engelsiz Yaşam Merkezi” Çamdibi Atatürk Parkı içinde yer alıyor. Engelli bireylerin yanı sıra tüm vatandaşların da faydalanabildiği bir sosyal tesis olan merkezin içinde “Engelsiz Cafe” de hizmet veriyor. Kafeye gelen engelli bireylerin başka insanlarla da iletişim kurup, paylaşımlarda bulunması amacıyla açılan mekanda engelli vatandaşlar için de çeşitli aktiviteler düzenleniyor.Engelli bireylerle yapılan sosyal sorumluluk projelerine de ev sahipliği yapan mekanda özel bireyler için çeşitli kurs, spor çalışmaları, eğitim atölyeleri, film gösterimleri gibi aktivitelerde gerçekleşiyor. Engelsiz Yaşam Merkezi’ne kayıt yaptırmak ve hizmetlerinden faydalanmak isteyenler 0 (232) 467 17 73 nolu telefondan bilgi alabilir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.