En taze ürünler üretici pazarlarında

En taze ürünler üretici pazarlarında
  • 28 Ağustos 2018 09:22

Bornova’da üretici ile tüketici aracısız şekilde buluşuyor. Bornova Belediyesi’nin çiftçiye destek olmak ve doğal ürünlerle beslenmek isteyen vatandaşların bu isteğini yerine getirmek amacıyla faaliye açtığı Yerel Üretici Pazarları büyük ilgi görüyor. Haftada 2 gün Bornova Merkez’de hizmet veren pazar, haftanın bir günü de Evka 3’te kuruluyor.

Bornova Belediyesi yerelde kalkınmaya destek veriyor. Bu kapsamda kurulan Yerel Üretici Pazarları, alanı da satanı da memnun ediyor.  Dalından yeni kopmuş doğal sebze, meyve, bal ve zeytinyağı gibi ürünlerin aracı olamadan satışının yapıldığı pazarda halkla üretici buluşuyor. Bornova Tarımsal  Kalkınma Kooperatifi’ne üye olan ve Ziraat Odası işbirliği ile üretici kartı alan 40 çiftçinin stant açabildiği Yerel Üretici Pazarı,  2 gün Bornova Merkez Büyük Çarşı ve bir gün Evka 3 Mahallesi İzyuva girişi olamak üzere 2 farklı noktada kuruluyor.

Evka 3 Mahallesi’nde her Pazartesi günü hizmet veren pazar, Bornova Merkez’de de yaz aylarında üretimin bol olması nedeniyle Salı ve Cuma günleri açılıyor. Kış aylarında ise sadece Cuma günleri hizmet verecek.

Büyük Çarşı içinde kurulan pazarı ziyaret eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, üreticilerle ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Bornova’nın sonradan mahalle statüsü kazanan 12 köyü olduğunu ifade eden Başkan Atila, “Bu pazar sayesinde köylerinde üretim yapan vatandaşlarımız ürünlerini aracı olmadan doğrudan satabiliyor. Böylece vatandaşlarımız taze ve doğal ürünlere daha kolay ulaşabiliyor” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.